علی جون
مجید رضاییان ـ استاد ارتباطات عنوان كرد

چند پیشنهاد برای حفاظت از جان خبرنگاران در بحران كرونا

چند پیشنهاد برای حفاظت از جان خبرنگاران در بحران كرونا

به گزارش علی جون مجید رضاییان ـ استاد ارتباطات ـ از قرار گرفتن رسانه ها در كنار یكدیگر و كوشش برای همپوشانی و مساعدت بعنوان چاره هایی یاد كرد كه می تواند برای كمتر به خطر افتادن جان روزنامه نگاران در شرایط بحرانی كنونی مورد استفاده قرار گیرد.


این استاد ارتباطات و روزنامه نگاری در گفت وگویی با ایسنا، راهکارهای پیشنهادی برای حوزه روزنامه نگاری در جهت حفظ پویایی در دوران کرونا و همینطور حفاظت از جان خبرنگاران را چنین شرح می دهد: یکی از مواردی که خیلی باید به آن دقت کنیم همگرایی است. رسانه ها در شرایط بحرانی در کنار یکدیگر قرار گرفته و همدیگر را پوشش دهند. باید تلاش نماییم همپوشانی ها را بیشتر کنیم؛ مثلا اگر عکسی از یک رویداد را یک خبرگزاری در اختیار دارد و می تواند آنرا در اختیار خبرگزاری دیگری قرار دهد، نباید دریغ کند. باید از توانایی های هم استفاده نماییم.
نویسنده کتاب «تیترنویسی» دومین چاره پیشنهادی خویش را پرداختن به سوژه ها از زوایای مختلف و پرهیز از تکرار عنوان می کند و می افزاید: پیشنهاد دوم من به خبرگزاری ها مربوط است. می توان بعضی از سوژه هایی که همه به آن پرداخته اند را از زاویه دیگر و با نگاهی متفاوت بررسی کرد. باید تفاوتی ایجاد شود. باید نگاه ما به سوژه ها و رویدادها از زاویه تازه ای باشد. بدین سان مخاطب احساس اقناع و بهره وری بیشتری خواهد نمود. در این اوضاع بحرانی نباید انرژی را برای کارهای تکراری صرف نماییم.
او سپس با تقسیم بندی فعالیتهای روزنامه نگاران به دو دسته رویداد محور و فرایند محور، در این حوزه اظهار می کند: خبر، گزارش خبری و یا مصاحبه های خبری، فعالیتهای رویداد محور محسوب می شوند. برای موارد رویداد محور باید ترکیبی کار کرد؛ یعنی امکان دارد رویدادی باشد که لازم است خبرنگار با رعایت فاصله گذاری اجتماعی با عکاسش در محل حضور پیدا کند و رویداد را پوشش دهد. در همه جای دنیا هم همین طور است. چاره دوم در همین مبحث رویداد محور توجه به چند منبعی است؛ یعنی اگر امکان حضور برای پوششِ خبری رویدادی وجود ندارد، باید به چند منبع رجوع کرده و به یک منبع اکتفا نکنیم. رسانه های ما در ایران باید این را یاد بگیرند که تک منبعی بودن برای یک رویداد حسن نیست و گاهی می تواند صدمه باشد. در صورت تک منبعی بودن، امکان دارد نتوانیم رویداد را از تمام جنبه ها و وجوه آن پوشش دهیم.
رضاییان ادامه می دهد: تهیه گزارش، یادداشت و نقد جزو فعالیتهای فرآیندمحور هستند. فعالیتهای فرآیندمحور در دورکاری امکان پذیرتر است. می توان یک مصاحبه عمقی و چالشی را غیرحضوری گرفت. می توان با جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف و بررسی صحت و سقم آنها، گزارش خوبی را تهیه کرد.

مجید رضاییان


منبع:

1399/05/02
17:02:18
5.0 / 5
1581
تگهای خبر: رسانه , فعالیت , كتاب , مخاطب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵