علی جون
گفت وگو با تهیه كننده سریال وضعیت زرد

چرا طنز سیاسی تلویزیون تغییر شبکه داد؟

چرا طنز سیاسی تلویزیون تغییر شبکه داد؟

علی جون: تهیه کننده سریال طنز «وضعیت زرد» که فصل اول آن از شبکه سه سیما روی آنتن رفت، درباره ی علت جابه جایی شبکه پخش کننده ی فصل دوم این سریال، توضیحاتی را عنوان نمود.


مسعود ملکی ـ تهیه کننده «وضعیت زرد» ـ در گفت وگویی با ایسنا، درباره ی علت جابه جایی پخش کننده این سریال، توضیح داد: شبکه سه سیما هم در پخش و هم همراهی برای فصل دوم به ما لطف داشتند؛ اما نکته این بود که کنداکتور شبکه برای پخش سریال ما پر بود و جای مناسب برای پخش نبود و خود مدیر شبکه اعلام نمود که اگر کنداکتور بهتری پیدا کردید با رضایت ما جابه جا کنید. ما به جهت اینکه سریال، پخش بهتری پیدا کند، زمانِ هر قسمت را از ۳۰ دقیقه به ۴۵ دقیقه افزایش داده بودیم، طبعا نمی توانستیم برای کاری که برای آن هزینه شده و آگاه بودیم که برای بیشتر دیده شدن این هزینه را کردیم، صبر نماییم. رئیس محترم شبکه سه اعلام نمودند جدول پخش شبکه سه تا پیش از ایام محرم پُر است و امکان پخش نیست. بنا بر این شد که اگر جای بهتری در شبکه دیگر پیدا کردیم، انتقال دهیم که شبکه دو سیما کنداکتور لازم را داشت و سریال را انتقال دادیم.
وی با اشاره به اینکه «وضعیت زرد» از همان ابتدای ساخت بنا بود در چندین فصل طراحی شود، از تدارک و نگارش فصل سوم هم اطلاع داد و در ادامه اظهار داشت: بنای ما یک فصل نبود و لااقل در سه ـ چهار فصل طراحی برای تولید داشتیم. فصل اول برای ما یک شروع بود و پیش از این هم سیتکام با فضایی که ما به سمت آن رفتیم، در ایران ساخته نشده بود که از فضای اجتماعی، سیاسی و دینی برخوردار باشد و تلاش کردیم مولفه های خودمان را در آن داشته باشیم. تلاش کردیم مثل بعضی از سریال های طنز نشانه زدایی نکنیم، سعی کردیم به موقعیت ها فضاها و شوخی های جامعه خودمان نزدیک تر باشیم. درباره ی ساخت فصل سوم بازخورد مخاطبان برایمان مهم می باشد، اما در تدارک هستیم.
وی درباره ی تفاوت فصل اول و دوم هم خاطرنشان کرد: فصل دوم همان موقعیت ها و همان تم است اما به واسطه حضور خانم مریم سعادت و بازیگران دیگر، کمی خانوادگی تر شده است. سری قبل جوانانه تر بود و دُز خانوادگی آن کمتر بود. البته به لحاظ موضوع، فصل اول بیشتر سیاسی بود، اما فصل دوم بیشتر جنبه ی اجتماعی دارد. فیلمنامه مسیر خویش را رفته البته صدمه شناسی هم داشتیم که بدانیم مخاطب با چه موضوع هایی ارتباط برقرار می کند و تلاش کردیم که به موضوعات عامه پسند توجه داشت باشیم.
این تهیه کننده درباره ی نیاز مخاطب به کار کمدی و حساسیت های کار طنز و به روز بودن در تلویزیون اظهار داشت: اتفاقا ما در این سریال سراغ اجتماع و مسائل امروز مردم رفتیم. بعنوان مثال به موضوع هایی از قبیل کلاس های کنکور، مافیای آموزشی، فضای مجازی پرداخته ایم و این یعنی این که ما دغدغه داشتیم مسائل روز را پاسخ دهیم و به سمت آن برویم یا حداقل مماس شویم.
وی در پاسخ به این که این سریال چقدر به فضای زندگی و موضوعات مخاطب امروزی نزدیک است، اظهار نمود: در فصل دوم تلاش کردیم به موضوعات واقعی و ملموس و فضایی که عامه مردم در آن درگیرند، بپردازیم و تلاش ما این بوده حرفی نزنیم که با مخاطب فاصله داشته باشیم. بدین منظور به موضوعات دیگری همچون فرار مغزها، مهاجرت، تور پزشکی و مهاجرت پزشکی به ایران و بسیاری از موضوعات دیگر پرداخته ایم.
ملکی در انتها درباره ی پخش فصل جدید سریال «وضعیت زرد» خاطرنشان کرد: فصل دوم هم در ۲۶ قسمت تولید شد و از هفته آینده (۲۸ خرداد ماه) پخش خواهد شد و هم اکنون خلاصه ای از قسمت های فصل اول از شبکه دو سیما پخش می شود. این سریال به کارگردانی مجید رستگار ساخته شده اما در مقطعی که زمان کم بود، بعضی از پلان ها را با نیروی کمکی گرفتیم.
بر طبق این گزارش، خط داستانی «وضعیت زرد» دارای رگه های سیاسی است و خط قصه و شخصیت های آن شامل شش کاراکتر محوری هستند که هر کدام از شخصیت ها، داستان و رگه هایی مخصوص به خود دارند.
در فصل اول این سریال با قصه ای مواجه می شویم که یکی از شخصیت های اصلی آن، طراح سانتریفیوژی بود که از سازمان انرژی اتمی اخراج شده بود؛ البته موضوع هایی با درون مایه اجتماعی، اقتصادی و مجازی هم حولِ محور این سریال قرار داشت.
مهران رجبی، مریم سعادت، زین العابدین تقی پور، بهار داورزنی، حسام خلیل نژاد، آرش ماهان کیا و مهدی رضایی بازیگران اصلی این سریال هستند.



1401/03/23
09:38:46
5.0 / 5
558
تگهای خبر: آموزش , تلویزیون , تهیه كننده , داستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲