علی جون

راست و دروغ های پاداش سیاه

راست و دروغ های پاداش سیاه

به گزارش علی جون، در ماه های اخیر بارها به روش های مختلف برای هک رسانه های ایرانی اقدام شده است اما هفته گذشته گروهی به نام بلک ریوارد یا همان «پاداش سیاه» مبادرت به حمله هکری به خبرگزاری فارس و بعد از آن انتشار مطالبی ادعایی در رابطه با آن خبرگزاری کرد.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، طبق آن چه خبرگزاری فارس در ایام اخیر منتشر نموده این حمله در ساعت ۲۰ و ۴۰ دقیقه روز جمعه با نفوذ به برخی سرورهای فارس انجام شد و برای دقایقی اطلاعیه خویش را روی سایت خبرگزاری منتشر و اعلام نمود اطلاعات خبرگزاری فارس را کاملا از بین برده اما خبرگزاری فارس بعد از ساعتی توانست سایت را بالا بیاورد.
اما همه آن چه روز جمعه در خبرگزاری فارس صورت گرفت محدود به هک کردن سایت نبود. در هفته گذشته روند انتشار اخبار در این خبرگزاری با کندی و اختلال روبرو شد که نشان داده است هکرها به سیستم های داخلی این خبرگزاری هم نفوذ کرده و در حوزه سخت افزاری هم مبادرت به خرابکاری کرده اند و بازگشت تجهیزات فارس به حالت عادی زمان بر بوده است.
اما خبرسازترین بخش ماجرا در ارتباط با انتشار اطلاعاتی است که ادعا می شود از سرورهای داخل خبرگزاری فارس درز کرده است. بلک ریوارد مدعی است ۲۵۰ ترابایت از اطلاعات این خبرگزاری را به سرقت برده است. به نظر می آید انتقال این حجم از اطلاعات در بازه زمانی کوتاه امکان پذیر نیست و یک عملیات روانی است اما اطلاعات مهمی تابحال از این خبرگزاری در صفحه گروه هکری بلک ریوارد انتشار یافته است.
بلک ریواردی ها می گویند از راه سرور ایمیل به خبرگزاری فارس نفوذ کردند و ابتدا سرور ایمیل این خبرگزاری را هک کردند. گفته می شود این هک احیانا از راه حفره امنیتی در مایکروسافت اکسچنج و آپدیت نشدن نرم افزارهای امنیتی صورت گرفته است.
خبرگزاری فارس می گوید فعالیت سایت حدود یک روز و نیم برای کشف منشا آلودگی متوقف گردید که البته بعضی سرویس ها مثل سیستم کامنت گذاری تا ارتقای امنیت شبکه بطور موقت غیر فعال شده و عملا به جز حذف اطلاعات روز جمعه اطلاعاتی از روی خبرگزاری حذف نشده است.
آنچه هکرها منتشر کردند
اولین افشاگری گروه بلک ریوارد در ارتباط با انتشار ویدئویی شخصی از فردی بود که ادعا شد در رابطه با خبرنگار بخش اقتصادی خبرگزاری بود. این ویدئو دستمایه تخریب این خبرگزاری قرار گرفت اما خیلی زود مشخص شد که ارتباطی با فضای تحریریه خبرگزاری فارس ندارد و خیلی از فعالان رسانه ای نسبت به تخریب شخصیت خبرنگار اقتصادی این خبرگزاری واکنش نشان داده و از او حمایت کردند.
هرچند که خبرگزاری فارس از اساس کل ویدئو را تکذیب و اعلام نمود پخش فیلمی به نام دوربین مدار بسته صحت نداشته و در ارتباط با خبرگزاری فارس نیست. هرچند که این ویدئو ارتباطی با خبرنگار و تحریریه خبرگزاری نداشت اما پیگیری کاربران در فضای مجازی نشان داده است احیانا این ویدئو در ارتباط با ساختمان دانشکده فارس و بخش کافه کتاب این دانشکده بوده و دست کم در ارتباط با سال ۹۸ است و فرد داخل ویدئو دیگر فعالیتی در این کافه و دانشکده ندارد.
روزچهارشنبه اطلاعات هویتی و پرسنلی کارمندان این خبرگزاری هم در صفحه این گروه هکری منتشر گردید که دست کم میتوان گفت این اطلاعات هم در ارتباط با سال ۹۸ است و خیلی از افراد نامبرده اساسا در حال حاضر ارتباطی با این خبرگزاری ندارند.
روز پنجشنبه گزارشی تحت عنوان فهرست حقوق مدیران این خبرگزاری توسط بلک ریواردی ها منتشر گردید و در کنار آن فیش حقوقی مدیرعامل و قائم مقام این خبرگزاری هم منتشر گردید. هرچند که خبرگزاری فارس جزئیات این فهرست را تایید یا تکذیب نکرده اما ارقام انتشار یافته در این فیش ها نشان داده است که دریافتی مدیران این خبرگزاری ارقام قابل توجهی نیست و افترا مالی متوجه مدیران این خبرگزاری نیست. برخی مدعی هستند عدم انتشار فهرست کامل حقوق خبرنگاران به علت پایین بودن حقوق خبرنگاران بوده است.
بولتن های راست و دروغ و جعلی
اما جنجالی ترین بخش هک خبرگزاری فارس در ارتباط با انتشار فایل هایی تحت عنوان بولتن های خبری است که واکنش های زیادی را برانگیخته است. این بولتن ها سال هاست که توسط قائم مقام این خبرگزاری توزیع می شود و وی قبل از حضور در خبرگزاری فارس هم به صورت شخصی چنین بولتن هایی را تولید کرده و به صورت محدود توزیع می کرده است. اما معلوم نیست آنچه در صفحه گروه هکری بلک ریوارد انتشار یافته تا چه میزان صحت داشته و چقدر از اخباری که این گروه منتشر نموده جعلی است. تغییر فونت و استفاده از برخی حروف در فایل انتشار یافته نشان داده است که این فایل فونت و حروف این بخش از اخبار با باقی فایل های انتشار یافته متفاوت می باشد و ظن دستکاری و جعل در این فایل ها را تقویت می کند و از طرفی بستری برای راستی آزمایی اطلاعات آن وجود ندارد.
امکان جعل خبر توسط هکرها از جانب مهدی فضائلی هم عنوان شد. فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب نوشت: «علاوه بر آنکه اغلب اخبار و مواضع منسوب به رهبر معظم انقلاب در بولتن خبری یک مجموعه رسانه ای، به علت غیردقیق، ناقص و گاه جعلی بودن غیرمعتبر است، باید به اغراض شوم دشمن توجه داشت که اخباری دروغ را بعنوان اخبار این بولتن محرمانه مطرح کند.»
از سوی دیگر این بولتن ها سالهاست که با واکنش منفی چهره های رسانه ای و سیاسی روبروست و به علت بی دقتی در نقل اخبار و وجود برخی اخبار کذب و نادرست بارها محتوای آن تکذیب شده است. پیگیری های خبرنگار ما از آن حکایت می کند که فرد توزیع کننده این بولتن ها بارها تابحال بابت محتوای نادرست انتشار یافته از جانب دستگاههای مسئول مواخذه شده و سال هاست که اجازه انتشار این اخبار در رسانه ها وجود ندارد.
چند روز قبل هم یکی از خبرگزاری های کشور در واکنش به انتشار برخی مطالب در بولتن های انتشار یافته در خبری به نقل از یک منبع مطلع نوشت: «مطالب انتشار یافته و انتساب آنها به رهبر معظم انقلاب فاقد اعتبار است. به اذعان دست اندرکاران تولید این جزوه ها، مطالب مذکور بدون پیمودن مراحل صحت سنجی، و صرفا با هدف جمع آوری شنیده ها و شایعات در فضای مجازی و محافل رسانه ای گردآوری و در اختیار معدودی از افراد قرار داده شده، ازاین رو هیچ گونه اعتبار و ارزش اسنادی ندارد.»
از سوی دیگر چندی قبل گروهی دیگر از افراد به علت انتشار اخبار مشابه در بعضی کانال های تلگرامی دستگیر شدند و پرونده آنها در دستگاه قضایی مفتوح است و پیشبینی می شود بزودی دادگاه آنها برگزار گردد.
گفتنی است این نخستین حمله هکرها به خبرگزاری های داخلی نیست و در ماه های اخیر بارها به روش های مختلف برای هک رسانه های ایرانی اقدام نمودند. اما تابحال این گسترده ترین حمله به یک خبرگزاری داخلی به حساب می آید و به نظر می آید منجر به افزایش سطح امنیتی و پروتکلهای فنی در رسانه های داخلی شود.



1401/09/13
14:54:45
5.0 / 5
486
تگهای خبر: دستگاه , رسانه , سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵