در گزارش علی جون عنوان شد؛
اجرای برنامه هایی برای مبارزه با فقر و شناسایی نیازمندان
به گزارش علی جون معاون رفاه اجتماعی مهم ترین فعالیت این معاونت را در حوزه مطالعات رفاهی و در ارتباط با مبارزه با فقر دانست و اظهار داشت: تصویر جامعی از وضعیت رفاهی خانوارهای ایرانی ترسیم شده که می تواند نقشه راه باشد.
داریوش ابوحمزه معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح فعالیت ها و خدمات این معاونت در دولت سیزدهم گفت: خانوارهای ایرانی در ابعاد مختلف همچون فقر درآمدی، فقر آموزش، فقر مسکن، فقر سلامت، فقر انرژی، دسترسی به منابع مالی و بانکی مورد بررسی قرار گرفته اند که در نهایت منجر به ارائه تصویری دقیق از وضعیت خانوارهای کشور شده است. این تصویر برمبنای اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان و تجمیع این داده ها با اطلاعات نهادهای دیگر، خانوارهای ایرانی را از نظر خط فقر و خط کفاف بررسی نموده که نتایج آن در اختیار نهادهای رسمی برای اقدام و عمل در زمینه رفاه مردم قرار خواهد گرفت.
ابوحمزه با اشاره به کاربردهای وسیع پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، اشاره کرد: این پایگاه توانایی نقش آفرینی در تصمیمات و سیاست گذاری های رفاهی و مالی دولت در همه زمینه ها را دارد که در سالهای اخیر نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بعنوان مثال در روز ۲۲ بهمن امسال ۳۲ میلیون نفر برمبنای اطلاعات دریافت شده از این پایگاه مشمول دریافت کمک معیشتی واقع شدند. در این راستا افرادی که در ۴ دهک پایین درآمدی قرار داشتند شناسایی و به دولت عرضه شدند که سازمان هدفمندی مبلغی را بعنوان کمک معیشتی به حساب این افراد واریز کرد.
ابوحمزه در ادامه با اشاره به اهمیت آمار و داده های مالی خانوار در به ثمر نشستن برنامه های رفاهی و اقتصادی، بیان کرد: وزارت مردم و معاونت رفاه اجتماعی برای سیاستگذاری کلان حوزه رفاهی در کشور، برنامه ریزی دستگاه های مختلف و همین طور پرداخت های معیشتی برای اقشار مستضعف در مناسبت های خاص، در آینده نیز آمادگی کامل دارد اطلاعات مورد نیاز نهادهای مختلف جهت برنامه ریزی هدفمند را در اختیار ایشان قرار دهد.
به گفته معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه در این راستا یکی از کارهای مهمی که در ۶ ماه اخیر انجام شده تقویت اطلاعاتی پایگاه رفاه ایرانیان بوده که بعنوان مثال با همکاری دستگاه هایی همچون بانک مرکزی، داده های پایگاه تقویت و قابل اتکاتر شده است.
وی مهم ترین فعالیت معاونت رفاه اجتماعی را در زمینه مطالعات رفاهی و مربوط به مبارزه با فقر دانست و اظهار داشت: در این راستا تصویر کامل و جامعی از وضعیت رفاهی و معیشتی خانوارهای ایرانی ترسیم شده که این تصویر می تواند نقشه راه نهادهای مختلف برای اقدامات رفاهی قرار گیرد.
معاون رفاه اجتماعی در ادامه به تعدادی از کارهای این معاونت در امتداد کاهش فقر در جامعه اشاره نمود و اضافه کرد: برمبنای ماده ۴۵ قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، خانوارهای کم درآمد و ضعیف جامعه باید شناسایی و از شمول پرداخت این نوع مالیات معاف شوند.
۵۰۰۰ زن سرپرست خانوار در سیستان و بلوچستان شناسایی و مشمول حمایت معیشتی شدند
ابوحمزه در این راستا بخشنامه ای درحال نهایی سازی است که برمبنای اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان در معاونت رفاه تدوین شده است. این بخشنامه تدوین و در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شده تا به زودی و بعد از تصویب در هیأت وزیران، در اسرع وقت خانوارهای مستضعف و نیازمند از این امکان بهره مند شوند.
وی افزود: همچون اقشاری که نیاز به توجه و حمایت ویژه از طرف دولت و نهادهای حمایتی دارند، زنان سرپرست خانوار می باشند. در همین راستا ۵۰۰۰ زن سرپرست خانوار و فاقد حمایت در سیستان و بلوچستان بوسیله پایگاه رفاه ایرانیان شناسایی و مشمول حمایت معیشتی به مبلغ ۱.۵۰۰.۰۰۰ تومان شدند.
معاون رفاه اجتماعی اظهار داشت: همین طور پیگیری های مستمری از مجلس شورای اسلامی صورت داده ایم که اعتبارات خاصی در بودجه سال آینده برای پشتیبانی از زنان سرپرست خانوار که در ۳ دهک پایین درآمدی هستند در نظر گرفته شود که در صورت همراهی مجلس شورای اسلامی، بتوانیم با شناسایی این قشر نیازمند و کم درآمد در تمام کشور به بهبود زندگی این افراد کمک بیشتری بکنیم.
وی با ذکر این که یکی از ابر بحران های کشور در آینده نزدیک، بحران در صندوق های بازنشستگی خواهد بود اشاره کرد: بسته ای جامع از اصلاحات در زمینه بازنشستگی در طول این مدت تدوین شده است که در آن نظر عمده متخصصین امر احصا شده و پیش نویس آن برای گرفتن مصوبه به شورای سران ارسال شده است.
منبع: علی جون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون