علی جون
علی جون

برترین سریال های جاسوسی امنیتی تلویزیون به انتخاب یک بازیگر

برترین سریال های جاسوسی امنیتی تلویزیون به انتخاب یک بازیگر

به گزارش علی جون کوروش سلیمانی با برشمردن برترین آثار جاسوسی ـ امنیتی تلویزیون، مجموعه «آسمان من» را اثری جذاب در این ژانر توصیف کرد.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، کوروش سلیمانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، درباره ژانر جاسوسی ـ امنیتی در فیلم و سریال ها اظهار داشت: آنچه ما در سینما و سریال سازی بعنوان ژانر یا گونه جاسوسی و امنیتی و حتی پلیسی می شناسیم در واقع زیرژانر «اکشن» است. البته برخی آثار پلیسی هستند که کاملاً جنبه معمایی دارد و اثری از عناصر اکشن در آن نیست؛ مثل سریال «هرکول پوآرو» یا «خانم مارپل»؛ اتفاقاً این گونه آثار معمایی کشش زیادی هم برای مخاطب دارد، چون ذات بشر دوستدار روایت است و بازشدن گره های یک ماجرا برایش جذابیت دارد.
سلیمانی خاطرنشان کرد: شاید نخستین نمونه آثار امنیتی در تلویزیون به سال ۱۳۷۵ و مجموعه «دومین انفجار» به کارگردانی نادر مقدس بازگردد. داستان این مجموعه درباره تلاش عده ای خرابکار برای منفجر کردن یک مرکز مخابراتی بود. راستش من در آن زمان سرباز بودم و خیلی امکان تماشای تلویزیون را نداشتم، اما ترکیب بازیگرانی همچون مجید مظفری، پرویز پورحسینی، ناصر هاشمی، آزیتا حاجیان، سیما تیرانداز و رضا فیاضی و فیلمنامه شادمهر راستین نشان داده است که احتمالاً با یک اثر خوب مواجه می باشیم.
وی ادامه داد: پس از این سریال، حدود ۱۰ سال در تولید و پخش چنین آثاری فاصله افتاد. در نوروز سال ۱۳۸۵ که با عزاداری آخر صفر همزمان بود، سریال «وفا» به کارگردانی محمدحسین لطیفی روی آنتن می رود که با استقبال هم مواجه شود و همچون آثاری است که هنوز هم می تواند در بازپخش مخاطب را پای تلویزیون بیاورد. پوریا پورسرخ هم باآنکه پیش ازآن در یکی دو اثر دیگر حضور داشت، اما با سریال «وفا» و نقش ژوبین شناخته شد.
سلیمانی افزود: سریال دیگر در این عرصه، «راستش را بگو» به کارگردانی محمدرضا آهنج بود که در سال ۱۳۹۱ روانه آنتن شد. حسن پورشیرازی، آتیلا پسیانی، نیوشا ضیغمی، دانیال عبادی و مهدی سلوکی بازیگران این مجموعه بودند که درباره فعالیتهای خرابکاری و تلاش ماموران امنیتی برای خنثی سازی این گونه فعالیت ها بود. البته انتقاداتی هم برآن وارد شد در خصوص اینکه چهره ای که از مأموران امنیتی در این سریال نشان داده می شود منطبق بر حقیقت نیست اما به هر حال در زمان پخش، مخاطبان خاص خودش را داشت.

این بازیگر اظهار داشت: مجموعه «پیدا و پنهان» یکی دیگر از سریال های تلویزیونی با محور مسائل امنیتی بود که اتفاقاً من هم از بازیگران آن بودم. آقای فرامرز قریبیان نقش فرمانده را بازی می کرد و من و امیرحسین آرمان دستیاران او بودیم. معمولا در این گونه سریال ها ترکیب فرمانده و گروهی که زیر نظر او کار می کنند رایج است. این سریال قرار بود ۱۲ قسمت باشد که هر دو قسمت یک داستان را روایت کند. اما پس از دو قسمت که درباره مسائل امنیتی در حوزه اقتصاد بود، کارگردان آن عوض شد و شهرام شاه حسینی پشت دوربین آمد. البته دلیلش را هم به ما نگفتند اما گروه بازیگران عوض شد. آقای بیژن امکانیان جای آقای قریبیان آمد و من و امیرحسین آرمان هم از مجموعه جدا شدیم.
وی ادامه داد: سریال «آسمان من» محمدرضا آهنج هم یک مجموعه جذاب امنیتی بود که با محوریت فعالیت گروه امنیت پرواز ساخته شد. اثر پربازیگری بود که روند تولیدش هم طولانی بود. من هم در یک قسمت در نقش محافظ یکی از مسؤلان کشور که آقای رضا توکلی نقش آنرا ایفا می کرد حضور داشتم.
سلیمانی که ۲۹ مهر ۱۴۰۰ میهمان بخش پرونده «سریالیست» با مبحث «سریال های تلویزیونی جاسوسی- امنیتی» و با اجرای پدرام کریمی بود، اظهار داشت: «تعبیر وارونه یک رویا» سریالی بود که آقای جیرانی در اوایل دهه نود با محوریت مسائل امنیتی روی آنتن برد و درباره محافظت از دانشمندان کشور بود. یکی از تکنیک هایی که آقای جیرانی در این سریال و البته سریال «مرگ تدریجی یک رویا» از آن بهره برد، استفاده از دو قاب موازی در کادر در بعضی سکانس ها بود که سبب شد مخاطبان بهره بیشتری از سریال ببرند.

این بازیگر تصریح کرد: از نگاه من سریال «فاکتور هشت» به کارگردانی آقای رضا کریمی همچون آثار متفاوت در حوزه کارهای امنیتی و جاسوسی است. بحث واردات و قاچاق دارو، احتکار دارو و مسائلی که با جان مردم سروکار دارد و متاسفانه بازیچه دست عده ای سودجو قرار گرفته را سوژه قرار داده بود. فکر می کنم باید درکارهای امنیتی سراغ تنوع سوژه برویم و صرفا موضوعات سیاسی و یا جاسوسی مدنظرمان نباشد؛ «فاکتور هشت» هم مثال خوبی دراین زمینه است.
وی با اعلان اینکه احمد معظمی یکی از کارگردانان شناخته شده در تولید سریال های امنیتی سالهای اخیر است، افزود: خود من بعنوان بازیگر، تله فیلم «ساعت به وقت صفر» را با کارگردانی ایشان کار کردم که آقایان سعید راد، علیرام نورایی و علی ثانی فر و... هم از دیگر بازیگران آن بودند و فیلم خوش ساختی بود. فکر می کنم از همانجا بود که احمد معظمی مسیرش را برگزید و با کارگردانی سریال هایی همچون «سارق روح»، «ترور خاموش» و «خانه امن» در چهار سال گذشته نشان داد که این قابلیت را دارد.
سلیمانی افزود: در نهایت باید به سریال «گاندو یک و دو» اشاره کنم که سری اول آن در تابستان ۱۳۹۸ روی آنتن رفت و مخاطبان و البته حواشی زیادی داشت. فصل دوم آن هم نوروز سال جاری روی آنتن رفت و با یک وقفه ادامه آن در تابستان ۱۴۰۰ پخش گردید. «گاندو» سریال خوش ساختی بود که فساد و خیانت برخی اهالی قدرت و ارتباط آنها با کشورهای بیگانه را در کنار مبارزه با فعالیتهای تروریستی به تصویر کشید. وحید رهبانی در نقش مأموری به نام «محمدآقا» در این سریال درخشید و به نظرم پس از سال ها فعالیت در تئاتر به شکلی پوست انداخت. رهبانی از حدود ۱۸ سالگی به صورت جدی در تئاتر فعالیت داشت. من هم در نمایش «بلوط» به کارگردانی او بازی کرده ام اما با سریال «گاندو» توانایی های دیگر خویش را هم نشان داد.

«سریالیست» به تهیه کنندگی محمد باریکانی و مجتبی فرجی و با اجرای پدرام کریمی کاری است از گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک که پنجشنبه ها ساعت ۲۳: ۱۵ از شبکه یک پخش می شود.



1400/08/01
10:48:19
5.0 / 5
618
تگهای خبر: اثر , برند , تلویزیون , داستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
علی جون - سرگرمی و طنز