همکاری بنیاد علوی و صندوق بیمه روستاییان برای تحصیل دانش آموزان محروم
علی جون: بنیاد علوی و صندوق صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای حمایت تحصیلی دانش آموزان روستایی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش علی جون به نقل از مهر، تفاهم نامه همکاری بین بنیاد علوی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان جهت ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش آموزان دهک های پایین روستایی به امضا رسید. این همکاری با هدف پیشرفت سطح آموزشی و دفاع از دانش آموزان نیازمند مناطق روستایی شکل گرفته است تا فرصت های برابر تحصیلی برای آنان برقرار شود. محمود عسگری آزاد در آیین امضای تفاهم نامه همکاری در حوزه ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش آموزان مناطق روستایی دهک های پایین میان بنیاد علوی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور، اظهار داشت: بنیاد علوی برمبنای آموزه هایی که از مقام معظم رهبری دریافت کرده، موضوع توانمندسازی و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم را به عنوان یک ماموریت اساسی درنظر گرفته است. وی اظهار داشت: نخستین ماموریت ما توانمندسازی اقتصادی می باشد، این ماموریت بوسیله ایجاد کسب وکارهای خرد و توسعه کسب و کارهای بنگاهی با مشارکت مستقیم مردم پیگیری می شود. در این راه، طرحی به نام طرح حیات درحال اجراست. ۵۰ تسهیل گر و ۶۰ مجری داریم که توسعه پروسه کسب وکارها را در مناطق محروم دنبال می کنند. همین طور در سال گذشته، ۷۵ هزار فرصت شغلی بوسیله این پروسه به وجود آمده است. مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به اهمیت سلامت ساکنان مناطق محروم، اضافه کرد: سلامت دهک های یک و دو یکی از دغدغه های اصلی ماست. در چند حوزه، مشکلات سلامت مردم را بررسی نموده ایم که نخستین موضوع، سلامت دهان و دندان است. در این جهت خدماتی برای ساکنان روستایی دهک های یک و دو ارائه می شود. خدمات بنیادی مانند خدمات چشمی نیز در این مناطق فعال است و حوزه سوم فعالیت ما، رسیدگی به وضعیت زنان حامله در چهار زمینه مختلف است. وی اضافه کرد: در عرصه آموزش و بهداشت روستایی هم کارهایی انجام شده است و موضوع پیراپزشکی نیز در مناطق روستایی مورد توجه قرار گرفته است. عسگری آزاد با اشاره به هدف گذاری جدید بنیاد علوی در حوزه عدالت آموزشی اظهار داشت: دانش آموزان مستعد در مناطق روستایی و هدف ما وجود دارند که معدل بالایی دارند، اما به علت عدم بهره مندی از کلاس های کنکور، موفق به حضور در دانشگاه نمی شوند. ما با شناسایی این دانش آموزان، آن هایی را که در مناطق هدف و دارای معدل بالای ۱۷ هستند، در دسته دانش آموزان مستعد و نخبه قرار داده ایم. این افراد وارد دوره های آموزشی کنکور می شوند. وی تاکید کرد: هدف ما این است که در فاز نخست، تمامی دانش آموزانی که در مناطق روستایی بیمه شده هستند و واجد شرایط اند، بصورت رایگان حمایت شوند تا بتوانند وارد دانشگاه شوند و پس از فارغ التحصیلی، زمینه رشد همان منطقه ای را که از آن برخاسته اند، فراهم آورند. مدیرعامل بنیاد علوی همین طور اظهار داشت: حتی دانش آموزانی که در دهک های پایین قرار دارند و حالا وارد دانشگاه شده اند نیز تحت حمایت قرار می گیرند. ما این حمایت ها را به دانشجویان دهک های پایین جامعه اختصاص می دهیم تا در حین تحصیل گرفتار مشکلات اقتصادی نشوند و بتوانند در رشته های مطلوب همچون پزشکی فارغ التحصیل شوند.
۲.۵ میلیون نفر بیمه شده فعال داریم
همین طور فرامرز قادر مرزی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور اظهار داشت: صندوق در ۲۰ سال قبل در ۷۲ هزار و ۲۸ آبادی کشور فعالیت داشته و ۳.۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است. حال ۲.۵ میلیون نفر بیمه شده فعال داریم. از این تعداد، ۱.۲ میلیون نفر از عشایر هستند. تمام افراد بین ۱۸ تا ۵۰ سال می توانند عضو صندوق شوند.
قادر مرزی اضافه کرد: بیشترین میزان یارانه دولتی در عرصه بیمه مربوط به صندوق ماست. بطوریکه ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می شود و تنها ۳۰ درصد سهم بیمه شده است. قادر مرزی با یادآوری تجربه شخصی خود اضافه کرد: من خودم در یکی از روستاهای دهگلان زندگی می کردم و حتی یک کتاب کمک آموزشی هم نداشتم. اگر امکاناتی وجود داشت، می توانستیم رتبه کنکوری بهتری کسب نماییم. این یک تجربه زیسته است و یک هدف مقدس. اگر این مسیر به درستی طی شود، در یک بازه بیست ساله به رفع فقر مطلق در کشور کمک خواهدنمود. وی با اعلان اینکه کشاورزان ما از سنین پایین آغاز به کار می کنند و هیچگاه بازنشستگی نداشته اند، اظهار داشت: هم اکنون ۴.۵ میلیون بهره بردار کشاورز در کشور داریم، اما هنوز حدود یک میلیون نفر از آنها عضو صندوق بیمه اجتماعی نیستند. ما از پیوستن این افراد به جمع بیمه شدگان استقبال می نماییم. قادر مرزی اضافه کرد: در کشور ما آموزش تا مرحله کنکور ادامه دارد. آن هایی که در مناطق محروم هستند، در رقابت برای مشاغل خوب گرفتار چالش اند. بنیاد علوی باید برای شناسایی و دفاع از نخبگان مناطق محروم بیشتر تلاش کند. بیمه اجتماعی درمان ما جدا از بیمه سلامت است و خدمات بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری بازماندگان را نیز پوشش می دهد. بگفته مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، سطح اول پرداختی بیمه شده یک میلیون و ۲۹۶ هزار تومان و سطح هشتم ۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان است. برای هر شخص تا سقف ۱۰ میلیون تومان یارانه درنظر گرفته می شود. حال با ۳۰۰ هزار بیمه شده، سالانه ۳۳ میلیارد تومان یارانه بیمه برای یک استان پرداخت می شود. او در آخر با اشاره به نظام خوداظهاری در ثبت بیمه شدگان اظهار داشت: اگر به سوی این نظام برویم، روند پوشش بیمه ای تسهیل می شود. از مسئولان مناطق کم برخوردار نیز درخواست می نماییم که از سهم یارانه دولتی برای پوشش روستاییان بهره گیرند تا عدالت اجتماعی محقق شود.
منبع: علی جون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون