علی جون
روحانی در جلسه شورای عالی فضای مجازی:

تحقق دولت الكترونیك اصلی ترین راه برای چابك سازی دولت می باشد

تحقق دولت الكترونیك اصلی ترین راه برای چابك سازی دولت می باشد

به گزارش علی جون رئیس جمهور تحقق دولت الکترونیک را اصلی ترین راه برای کوچک کردن و چابک سازی دولت دانست و اظهار داشت: تحقق دولت الکترونیک در هشت سال قبل از ۲۰ درصد به حدود ۷۰ درصد رسیده است.



به گزارش علی جون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، در آخرین جلسه شورایعالی فضای مجازی در دولت دوازدهم، تحقق دولت الکترونیک را اصلی ترین راه برای کوچک کردن و چابک سازی دولت دانست و اظهار داشت: تحقق دولت الکترونیک در هشت سال قبل از ۲۰ درصد به حدود ۷۰ درصد رسیده است و در هشت سال قبل تحقق این هدف ۵۰ درصد پیشرفت داشته و بنا به گزارش ها یک میلیارد خدمت در بستر دولت الکترونیک عرضه شده است.
وی، توسعه و گسترش زیرساخت ها و دسترسی ها به فضای مجازی را در هشت سال قبل قابل ملاحظه دانست و اظهار داشت: امروز بیشتر از یک میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در فضای مجازی مشغول کسب و کار هستند و اگر به اهمیت مبحث اشتغال واقف باشیم درمی یابیم که این آمار چقدر مهم می باشد.
رئیس جمهور ضمن اشاره به این که فضای مجازی هم مثل هر دستاورد و امکان دیگری مشکلات و صدمه های خویش را دارد، خاطرنشان کرد: عده ای فکر می کردند می توانیم از گسترش و عمومیت یافتن استفاده از فضای مجازی فرار نماییم، اما خوشبختانه امروز همه فهمیده اند که نمی توان جامعه را از این امکان محروم کرد و تبلیغات نامزدهای انتخابات اخیر ریاست جمهوری گواهی بر درستی این ادعاست.
روحانی با اشاره به اینکه اگر این یک میلیون نفر بیکار بودند، فاجعه بزرگی به حساب می آمد، اضافه کرد: در صورتیکه با انتشار کرونا مواجه نمی شدیم، این آمار امروز شاید در عرصه های مختلف همچون گردشگری، حمل و نقل و خدمات جدید مبتنی بر فضای مجازی، به چند میلیون نفر بالغ شده بود.
وی عنوان کرد: امروز یک فرد می تواند از خانه یا محل کار خود با استفاده از اینترنت پرسرعت خودرو تهیه کرده و با اطمینان و امنیت بالا فرزند خویش را به هر جایی که می خواهد بفرستد و با استفاده از اینترنت و اپلیکیشن های موجود این خودرو را در تمام طول مسیر تحت نظر داشته باشد. همه این امکانات در سایه توسعه اینترنت پرسرعت مقدور شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تأمین این امکانات، محصول تلاش دولت به تنهایی نبوده است، اظهار داشت: تمام قوا و ارکان کشور تلاش کردند تا امروز به نقطه و جایگاهی برسیم که بتوانیم جمهوری اسلامی را به لحاظ توانمندی ها و زیرساخت های ارتباطی با کشورهای منطقه مقایسه نماییم.
روحانی افزود: در دولت تدبیر و امید در زمینه ایجاد زیرساخت ها، دیتاسنترها، توان ابری و دیگر نیازمندی ها و توانمندی های مورد نیاز برای بهره مندی عامه مردم در همه نقاط کشور از اینترنت پرسرعت و پهن باند، اقدامات و تلاشهای قابل توجهی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر فضای مجازی به شکل امروز در کشور گسترش نیافته بود، با تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در دوران کرونا مشکل بزرگی برای آموزش در کشور به وجود می آمد، تصریح کرد: گسترش اینترنت پرسرعت در تمام نقاط کشور به ایجاد عدالت آموزشی هم کمک کرد و اگر تا یک سال قبل استفاده از دبیران خوب، به برخی مدارس خاص اختصاص داشت، امروز دانش آموزان دوردست ترین روستاهای کشور هم امکان بهره مندی از آموزش های بهترین دبیران را دارند.
رئیس جمهور افزود: امروز توسعه و گسترش اینترنت پرسرعت این امکان را فراهم نموده است که بتوانیم به شکل موثرتری با عرضه مدارک تحصیلی تقلبی مقابله نماییم، در رویدادهای مهمی مانند انتخابات، استعلام و احراز هویت ها را با سرعت انجام دهیم و حتی می توانیم تمام فرایند انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار نماییم.
روحانی در عین حال افزود: با وجود دستاوردهای بزرگی که در عرصه فضای مجازی به دست آورده ایم، کارهای بسیاری هم باقی مانده که اگر فضا را برای فعالیت بخش خصوصی باز نماییم، سرعت پیشرفت در عرصه های مختلف مثل تولید نرم افزارها، اپلیکیشن ها، شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها بیشتر از پیش افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه به صرف تأمین ساختمان و امکانات سخت افزاری، فضای مجازی گسترش نمی یابد، عنوان کرد: توسعه و پیشرفت مطلوب فضای مجازی با مدیریت دولتی ممکن نیست و باید فضا را باز نماییم، مسئولیت ها را مشخص کرده و از توانمندی های بخش خصوصی به بهترین نحو در این راه بهره بگیریم.
رئیس جمهور ضمن اشاره به این که تا چند سال پیش یک پیام رسان خارجی بدون رقیب در کشور جولان می داد، اظهار داشت: امروز مهندسان و فعالان کشورمان در عرصه ایجاد پلت فرم ها، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و اپلیکیشن های مفید گام های بزرگی برداشته و پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته اند. در زمینه VOD ها هم که اندکی دست فعالان خصوصی باز گذاشته شد شاهد می باشیم که چه دستاوردهایی داشته ایم. باید با تعیین چارچوب ها و مسئولیت ها، دست بخش خصوصی را برای فعالیت در این حوزه بیشتر باز بگذاریم.
روحانی یکی دیگر از کارکردهای مهم فضای مجازی را ایجاد شفافیت در راه مبارزه واقعی و عملی با فساد برشمرد و تصریح کرد: امروز سامانه ها و شبکه های مختلف، اطلاعات در ارتباط با حوزه های مختلف را در دسترس عموم قرار می دهند که این مورد وقوع فساد را به شکل واقعی محدود و سخت تر می کند.
رئیس جمهور در انتها با تشکر از زحمات همه اعضای حقیقی و حقوقی شورایعالی فضای مجازی، دبیران فعلی و قبلی شورا و رؤسای وقت قوای مقننه و قضائیه و همه کسانی که در سالهای گذشته در این شورا فعالیت داشتند، عنوان کرد: در هشت سال قبل در حد توان کارهای بزرگی در عرصه فضای مجازی کشور انجام شده و این شورا هم ۴۰ مصوبه مهم در زمینه های شبکه ملی اطلاعات، صیانت از کودکان و معماری ساختارهای در ارتباط با فضای مجازی کشور داشته که جای سپاسگزاری دارد و امیدوارم این مسیر با سرعت بیشتر در آینده ادامه پیدا کند. شورایعالی فضای مجازی از آغاز تشکیل تابحال ۷۲ جلسه برگزار کرده که ۵۹ جلسه آن در طول فعالیت دولت های یازدهم و دوازدهم بوده و در این زمان ۲۸ مصوبه در این شورا به تصویب رسیده که باعث اقدامات کلانی در کشور شده است. در جلسه امروز شورایعالی فضای مجازی که آخرین جلسه این شورا به ریاست حجت الاسلام روحانی بود، مصوبات هشت سال گذشته، اقدامات مبتنی بر این مصوبات و اثراتی که این اقدامات در گسترش و رشد کمی و کیفی فضای مجازی داشته است، مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت. همینطور اعضا به بررسی موانع و چالش های پیش روی اجرای این مصوبات پرداخته و موانع و چالش ها احصاء و جمع بندی شد تا در دولت سیزدهم اقدامات مقتضی در جهت کاهش موانع و رفع چالش ها صورت گیرد.


منبع:

1400/04/24
11:50:50
5.0 / 5
614
تگهای خبر: آموزش , اثر , اینترنت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳