علی جون
مدیر كل دفتر امور اجتماعی استانداری مركزی تشریح كرد؛

آخرین وضعیت فعالیت سمن ها در استان مرکزی

آخرین وضعیت فعالیت سمن ها در استان مرکزی

به گزارش علی جون مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی آخرین وضعیت فعالیت سازمان های مردم نهاد استان مرکزی را شرح داد.



جواد اتابکی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: حدود ۵۰ درصد سمن های استان نیمه فعال و غیر فعال می باشند که بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته فعال سازی سمن های فوق و توانمند و کیفی سازی فعالیت آنها در دستور کار حوزه اجتماعی است.
وی اظهار داشت: در استان مرکزی ۴۴۰ سمن فعالیت دارند که از این تعداد ۱۳۳ سمن از استانداری، ۱۴۲ سمن از فرمانداری، ۸۳ سمن از بهزیستی، ۸۵ سمن از ورزش و جوانان و ۱۴ سمن از نیروی انتظامی مجوز فعالیت دریافت کرده اند.
۳۶ درصد سمن های استان در حوزه اجتماعی فعالیت می کنند
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی افزود: ۳۶ درصد سمن های استان در حوزه اجتماعی، ۲۱ درصد در حوزه خیریه ها، ۱۰ درصد حوزه فرهنگی، ۸ درصد حوزه سلامت، ۵ درصد محیط زیست و مابقی هم در حوزه جوانان. حقوق شهروندی، علمی، گردشگری، توسعه، توانبخشی و معلولین و کار آفرینی فعالیت می نمایند.
اتابکی با اشاره به اینکه ۲۷۸ نفر از مدیران عامل سمن ها مرد و ۱۶۲ نفر زن هستند، اظهار داشت: ۱۳۳ سمن به صورت استانی، ۳۰۶ سمن شهرستانی و ۲۵ سمن هم به صورت شعبه و نمایندگی در استان فعالیت می نمایند.
وی اظهار داشت: استان مرکزی یکی از استانهای پیشرو در کشور از لحاظ تعداد سمن و فعالیتهای این حوزه است که بدون تردید میزان توسعه یافتگی هر جامعه با میزان مشارکت مردم آن در امور ارتباط مستقیم دارد، مشارکت مردم در چارچوب تشکل ها و یا سازمان های مردم نهاد تبلور می یابد و نقش این سازمان ها آن چنان حیاتی می باشد که در نظام های حاکمیتی از آنها بعنوان قوه چهارم نام برده می شود.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی افزود: سازمان های مردم نهاد بعنوان پرچمدار مشارکت عمومی هستند و در بخش های مختلف پشتوانه های محکمی برای دولتی قوی و کارآمد خواهد بود و مهم ترین نقش سازمان های مردم نهاد افزایش مشارکت اجتماعی. پیشرفت و توسعه جامعه است و سمن های نقش مؤثری در ارتقا سرمایه اجتماعی و نشاط اجتماعی و کاهش صدمه های اجتماعی جامعه دارند.
وی اظهار داشت: سمن ها پل ارتباطی بین دولت و عموم مردم هستند و به خاطر تماس رو در رو با مردم و ارتباط با مسؤلان دولتی می توانند نقش مؤثری در تحقق اهداف و دغدغه های مردم داشته باشند.
۴۴۰ تشکل در حوزه های مختلف در استان مرکزی فعالیت می کنند
اتابکی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۴۴۰ تشکل در حوزه های مختلف در استان فعالیت می نمایند، اظهار داشت: در چند سال گذشته حمایت و توانمند سازی تشکل ها و فعالان اجتماعی با تسهیل شرایط در ۴ سال گذشته بیشتر از ۱۰۰ سمن تأسیس و یا تمدید فعالیت شده اند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد در حوزه های مختلف از توانمندی بالایی برخوردار می باشند و میتوان با استفاده از ظرفیت آنها برای مقابله با صدمه ها و ناهنجاری های اجتماعی اقدام نمود و سمن های حوزه اجتماعی سازمان هایی غیر دولتی و تخصص مدار هستند که در آن افرادی با باورها و اعتقادهای مشترک بدون هیچ منفعت طلبی شخصی، در کنار هم قرار می گیرند و یک اقدام مشترک اجتماعی اثرگذار را در یک منطقه طراحی می کنند تا گام های بزرگی را برای رفع مشکلات گروه های هدف بردارند.
وی افزود: با عنایت به اهمیت و لزوم مساله صدمه های اجتماعی و این باور که فقط دستگاههای دولتی نمی توانند به تنهایی راهگشای معضلات و کاهش صدمه های اجتماعی باشند، لزوم همکاری و همدلی تشکل های مردمی بیشتر از پیش ملموس است و بنابر تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت پنج صدمه اجتماعی اولویت دار در جامعه تصمیم گرفتیم که از ظرفیت همه دستگاه ها برای فعالیت سمن ها در حوزه صدمه های اجتماعی استفاده نماییم. باآنکه استان مرکزی از نظر ابتلاء به صدمه های اجتماعی جز استانهای بحرانی محسوب نمی گردد، اما به لحاظ اهمیت مبحث و جلوگیری از افزایش آنها، برنامه های مشترک و جامعی به صورت مستمر اجرایی می شود.
اتابکی افزود: خیریه ها بعنوان تشکل های مردمی نقش مهمی در حمایت و توانمندسازی افراد نیازمند و صدمه دیده دارند که امسال ساماندهی، توانمند سازی، نظارت و بازرسی از خیریه در دستور کار دفتر است. همینطور سیاست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی ایجاد بستر مناسب برای تعامل و همکاری هرچه بیشتر تشکل های مردم نهاد در تمامی حوزه ها است تا همه سمن ها در کنار هم با همدلی فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: تشکل ها در مبحث مبارزه با کرونا، کمک مومنانه، پشتیبانی از خانواده های کم یا بی بضاعت و صدمه دیدگان ناشی از شیوع کرونا، تولید و توزیع مجانی ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده به مددجویان، نیازمندان و حاشیه نشینان، همکاری دوطلبانه با تیم های بازرسی و نظارت بر اجرای اماکن عمومی و خصوص و اجرای پروتکلهای بهداشتی نقش های ارزشمند ای ایفا می کنند.
کیفی سازی سمن ها اولویت سازمان های مردم نهاد است
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: برنامه های دفتر اجتماعی امسال در حوزه مشارکت های اجتماعی کیفی سازی فعالیت سمن ها، تعیین تکلیف سمن های غیرفعال و نیمه فعال، حضور نماینده سمن ها در جلسات مرتبط استانی، اجرای طرح هر هفته یک مؤسسه بازدید و نظارت بر سمن ها، ساماندهی خیریه ها، اجرای سامانه سحام در جهت پشتیبانی از مؤسسات خیریه و مددجویان، توانمند سازی سمن ها و برگزاری دوره های آموزشی، تسهیل در صدور مجوز سمن ها، تعیین تکلیف در مورد نحوه فعالیت خانه سازمان های مردم نهاد با مشارکت کلیه سمن ها، نشست با سمن های شهرستانی، فعال سازی مشاورین داوطلب فرمانداران جز اولویت کاری حوزه مشارکت های اجتماعی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی است.
وی افزود: یکی از تلاشهای ما افزایش عضو پذیری و اعضای مؤسسات است که بتوانیم مشارکت اجتماعی را با همکاری سمن ها افزایش دهیم و همینطور اجرای نقش مسئولیت پذیری اجتماعی در سمن ها هم تقویت شود.
اتابکی اظهار داشت: در جهت ساماندهی فعالیت سمن های استان و بر مبنای مصوبات شورای حمایت و توسعه از تشکل ها پارسال ۱۹ تا از سمن های غیر فعال که دارای پرونده ناقص بودند راکد شدند. امسال هم همکاران محترم دفتر با تمامی سمن های نیمه فعال و غیر فعال تماس گرفتن و دعوت کردن که برای فعال سازی سمن های خود رجوع کنند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در انتها بیان نمود: دفتر امور اجتماعی و فرهنگی در کنار و همراه سازمان های مردم نهاد استان است و آماده همکاری و همراهی برای افزایش مشارکت اجتماعی را دارد.


منبع:

1400/06/22
10:44:06
5.0 / 5
576
تگهای خبر: آموزش , اثر , برنامه , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳