گفت وگو با سازنده از سرگذشت
محفل و حسینیه معلی اتفاق متفاوتی را رقم زدند
به گزارش علی جون، سازنده ویژه برنامه محرمی «از سرگذشت» با بیان این که برنامه اش تا پایان صفر در شبکه نسیم ادامه دارد، نکاتی هم در رابطه با ضرورت پرداخت به ساختارهای جذاب برنامه سازی در حوزه معارفی بیان کرد.
کارگردان «از سرگذشت» همین طور در رابطه با این که تلویزیون در قسمت نمایشی، مناسبت محرم را آن طور که باید جدی تلقی نکرده است، صحبت و اصرار کرد که خودش از طرفداران بخش نمایشی در آثار محرم است.
محمد پیوندی ـ کارگردان ویژه برنامه «از سرگذشت» ـ در گفتگویی با ایسنا در رابطه با ساختار جدید برنامه اش که ویژه ایام محرم طراحی شده است، اظهار داشت: «از سرگذشت» یک برنامه قصه محور است و طبق روال گذشته قصه اصلی، داستان دوراهی ها و تردیدهاست. با این تفاوت که فرم برنامه نسبت به قبل خیلی جدیدتر شده بدین سبب که شما برای نخستین بار این تاک شو را در دو دکور یعنی دو لوکیشن می بینید. لوکیشن اول کلاه خودی است که نماد زیبای بسیار تاثیرگذاری از حیث بصری دارد و حال عجیبی به افراد می دهد. لوکیشن دوم همان محله های عزاداری هستند که نوستالوژیک شده اند. این برنامه از اول محرم پخشش شروع شده و تا پایان اربعین و ماه صفر ادامه دارد.
تلویزیون مخاطبان محرمی اش را اقناع می کند؟
پیوندی که قبل از این برنامه «قهرمان» را برای شبکه سه سیما ساخته بود، به این پرسش که فکر می کنید تلویزیون در قسمت نمایش در روزهایی همچون محرم مخاطبانش را اقناع می کند و آنطور که باید و شاید این مناسبت را مهم تلقی کرده است؟ اینطور پاسخ داد: به عنوان یک برنامه ساز خودم از مخاطبان و طرفداران کارهای نمایشی در مناسبتی مثل محرم هستم. به هر حال دل ها در این ایام پذیرنده تر است و می توانیم مواردی را یادآوری نماییم و سناریوهایی را در قسمت نمایش بنویسیم که موثر باشند. به نظرم این سوال را باید از مدیران و همکاران سیاستگذار در عرصه نمایشی پرسید. از طرفی هم معتقدم باید صبر نماییم و ببینیم چه اتفاقی می افتد.
او سپس به پخش سریال «عشق کوفی» که از تولیدات جدید تلویزیون ویژه محرم است اشاره نمود و اظهار داشت: ما سال جاری سریال «عشق کوفی» را ویژه محرم داریم و من می دانم که دوستان خیلی برایش زحمت کشیدند. این کار پروداکشن قوی ای دارد. همین طور می دانم چندین کار نمایشی دیگر هم برای این ایام در دست تولید بوده اما گویا به پخش نرسیده است. خودم معتقدم باید کارهای نمایشی به قوی ترین شکلش در روزهایی مثل محرم تولید و پخش شوند.
دراین زمینه بخوانید:
تصور نمی کردند در عزاداری ها بتوان برنامه موسیقایی پخش کرد فاطمه گودرزی چگونه نقش «ام حسن» را بازی کرد؟ طراحی لوگوی یک برنامه محرمی توسط محمد روح الامین/ حذف سلبریتی ها و آوردن چهره های مردمی عشق کوفی جای مختارنامه را پر می کند؟
«مختارنامه» اگر بازهم پخش شود مخاطب دارد
این برنامه ساز معارفی همین طور در رابطه با پخش سریال «مختارنامه» بعد از ۱۳ سال، اظهار داشت: سال هاست که از پخش و تولید پروژه ای بزرگ مثل «مختارنامه» یا «شب دهم» می گذرد و اتفاقاً به نظرم اگر سال جاری هم مختارنامه پخش شود باز هم مخاطب خودش را دارد و نمی توانیم آنرا نبینیم؛ چون از پروژه های ویژه صداوسیما هستند که پروداکشن قوی ای داشتند. سریال «مختارنامه» هشت سال تولیدش زمان برد و به مدت ۱۳ سال هم آنتن تلویزیون را پر کرد. ساخت چنین پروژه هایی کار سخت و بزرگی است به ویژه در قسمت هزینه ها.
وی در عین حال عنوان کرد: نمی دانم شاید خاصیت محرم به این شکل است که بیشتر باید گفت و گو نماییم و سراغ رئالیتی و واقعیت ها برویم اما اعتقاد شخصی من این است در هر تقویمی شما نمی توانید بگویید کار نمایشی موثر نیست چون اساسا هست و حتما مدیران تلویزیون این مساله را می دانند. حالا ما پروژه های بزرگی درحال ساخت داریم که یکی از آنها «سلمان فارسی» است. من فکر می کنم طی یکی دو سال آینده پروژه های باکیفیت و خوبی در همین ایام به روی آنتن خواهیم داشت اما ما هم واقعاً در این بخش مطالبه داریم و امیدواریم که به زودی اتفاقات بهتری برای تلویزیون بیفتد.
در ساخت برنامه های مذهبی همه سلیقه ها را در نظر بگیریم
او همین طور در رابطه با این که تلویزیون می تواند با ضرورت پرداخت به ساختارهای جذاب و به روز برنامه های معارفی و مذهبی موفقی همچون «محفل» که مخاطب را درگیر کند تولید نماید، چنین اظهار داشت: «محفل» واقعاً کار متفاوتی بود و توانست ماه رمضان سال جاری مخاطبان را جذب خودش کند. من حالا قصد تمجید از برنامه خودم را ندارم اما فکر می کنم برنامه «از سرگذشت» هم تا حدودی توانست مخاطب جذب نماید و شکل جدیدی عرضه بدهد یا برنامه ای مثل «با حسین حرف بزن» و «حسینیه معلی» هم به نظرم شکل متفاوتی را عرضه می دهند و همین خصوصیت ها را دارند. به نظرم تلویزیون باید همه سلیقه ها را در نظر بگیرد.
پیوندی اشاره کرد: باید از برنامه های زنده در تلویزیون پرهیز کرد و به سمت برنامه های تولیدی باکیفیت رفت و چیزی را تقدیم مخاطب کرد که اندازه و شایسته نگاهش باشد.
ادامه «قهرمان» بستگی به نظر دوستان دارد
کارگردان «از سرگذشت» در آخر در رابطه با تجربه برنامه سازی اش در «قهرمان» اظهار داشت: اخیراً فینال «قهرمان» را به روی آنتن بردیم. به نظرم تجربه خوبی بود و خدا را شکر مخاطبان کار را دوست داشتند. ادامه این برنامه بستگی به نظر دوستان دارد. بستر این برنامه برقرار است چون مدل و نگاه نویی را در شکل مسابق سازی عرضه کرد و خیلی ها از برنامه استقبال کردند باید ببینیم نظر دوستان در رابطه با ادامه آن چیست.
به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، برنامه «از سرگذشت» کاری از شبکه نسیم است که در روزهای محرم هرشب ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه به روی آنتن می رود و هرشب ساعت ۲۳ و ۴۰ دقیقه از شبکه دو سیما بازپخش می شود.
«از سرگذشت» دوراهی های زندگی افراد را روایت می کند، مجالی که یک تصمیم می تواند شکل زندگی یک انسان را تغییر بدهد و او را به چالش بکشد، دوراهی هایی که بارها در طول تاریخ تکرار شده است و انتخاب ها تعیین کرده اند که افراد در سپاه امام حسین (ع) قرار می گیرند یا با یزید و یارانش همراه می شوند.
«از سرگذشت» روایت هایی عجیب از زندگی مردمی ساده و تصمیماتی شجاعانه است و در کنار این روایتگران، چهره های شناخته شده فرهنگی، هنری و … قرار می گیرند و در رابطه با این تصمیمات صحبت می کنند.
این برنامه گفتگومحور به تهیه کنندگی محسن نجفی سولاری، کارگردانی محمد پیوندی و اجرای علی اکبر قلیچ تهیه شده است.
در پایان ویدئویی از برنامه «از سرگذشت» را تماشا می کنید:
منبع: علی جون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون