علی جون
علی جون
دبیر ستاد نانو در اختتامیه نانو و رسانه خبر داد

رفع چالش تست PCR با روش پژوهشگران دانشگاه تهران

رفع چالش تست PCR با روش پژوهشگران دانشگاه تهران

به گزارش علی جون دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در دسترس قرار دادن ماسك N95 و محلول های ضد عفونی كننده نانویی برای مقابله با كرونا در هفته های اول شیوع ویروس كرونا را ناشی از توانمند شدن كشور به فناوری های آن در سال های گذشته دانست و اظهار داشت: در ماه های اخیر نیز دستگاه تشخیص بلادرنگ افراد مبتلا به ویروس كووید-19 توسط پژوهشگران كشور تولید شد كه چالش های تست PCR را مرتفع كرد.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، دکتر سعید سرکار امروز در اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره "رسانه و نانو" با اشاره به موفقیت ایران در تولید راه اندازی خط تولید بومی نانو الیاف، اضافه کرد: زمانی که می خواستیم دراین زمینه گام برداریم، یکی از صنعتگران به یکی از کشورهای اروپایی درخواست خرید خط تولید نانو الیاف را ارائه کرد که علاوه بر آنکه قیمت آنرا یک میلیون یورو اعلام کردند، عنوان شد که به سبب تحریم ها قادر به ارائه این فناوری به کشور نیستند.
وی افزود: بر این اساس ما اراده کردیم و خط تولید نانو الیاف را در کشور راه اندازی کردیم. دستگاه الکتروریسی ساخته شده در کشور قادر به تولید الیافی به اندازه یک هزارم تار مو (۱۰۰ نانومتر) است و شرکت تولیدکننده با بهره گیری از این دستگاه توانست فیلترهای تولیدی خودرا تبدیل به فیلترهای نانویی کند.
سرکار با اعلان اینکه نخستین مسیر صادراتی این محصول کره جنوبی بوده است، تصریح کرد: این صادرات در شرایط پیش از برجام و اعمال تحریم مقابل کشور بوده است. این امر نشان میدهد که در هر جایی که اقتدار و مزیت رقابتی داشته باشیم، می توانیم موفق عمل نماییم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان این که همین طور دو روز قبل، قرارداد صادرات این دستگاه منعقد شد، از ارسال درخواست های خرید این دستگاه آگاهی داد که به زودی اخبار آن اعلام می شود.
سرکار با تاکید بر اینکه ایران این ظرفیت را دارد که در آینده ۵۰ درصد اقتصاد آن دانش بنیان شود، اظهار نمود: ما همیشه زمین را حفر می نماییم تا ثروت آفرینی نماییم، در صورتیکه ثروت واقعی بر روی زمین قرار دارد.
کرونا و توسعه نانو
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به بسیج عمومی کشور برای مقابله با کرونا، اشاره کرد: در ایام اول شیوع ویروس کرونا در کشور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کارگروهی تشکیل شد تا بتوان از فناوری های موجود در کشور برای مقابله و پیش گیری از این ویروس در کشور بهره برد که قسمتی از این فعالیت ها مربوط به ستاد توسعه فناوری نانو بوده است.
وی گام اول کارهای این ستاد را در زمینه تولید ماسک دانست و اظهار داشت: برای این منظور در گام اول مبادرت به تولید ماسک های N۹۵ با فناوری نانو کردیم. با فراگیر شدن این ویروس از آنجایی که کادر درمانی در خط مقدم مواجهه با این ویروس بودند، بدین جهت این ماسک ها برای کادر درکانی تولید شدند تا خطرات را برای این افراد کاهش دهیم.
بگفته وی در ابتدا ظرفیت تولید ماسک های N۹۵ روزانه ۱۰ هزار ماسک بود که در مدت ۲ هفته این ظرفیت بیش از ۲۵۰ هزار ماسک در روز رسید.
وی افزود: در حالی به چنین ظرفیتی در مدت ۲ هفته دست یافتیم که کادر درمانی کشورهایی چون آمریکا، انگلستان و ژاپن از پاکت زباله استفاده می کردند و ما به سبب توانمند شدن کشور در زمینه تولید نانو الیاف و ماسک های N۹۵ به چنین قابلیتی رسیدیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، گام دوم این ستاد در شرایط شیوع ویروس کرونا را تولید ژل ها و مواد ضد عفونی کننده دانست و تصریح کرد: این مواد با بهره گیری از نانو ذرات اکسید تیتانیوم و روی تولید شده و تفاوت آن با ضد عفونی کننده های بر پایه الکل در میزان ماندگاری آنها است.
وی در این زمینه توضیح داد: ضد عفونی کننده های حاوی الکل زمانی که برای ضد عفونی کردن به سطوح اعمال می شوند، ماندگاری پایینی دارند و با تماس دست آلوده به آن باردیگر آلوده می‎شوند، ولی ضد عفونی کننده های بر پایه نانو ماندگاری بالایی به مدت سه روز دارند.
بگفته این مقام مسوول، روزانه ۲۰۰ تن مواد ضد عفونی کننده نانویی تولید می شود و از یک هفته بعد از شیوع این ویروس در سوپرمارکت ها و سایر مراکز خرید در دسترس مردم قرار گرفته است.
سرکار با اشاره به ضد عفونی کردن هوا با بهره گیری از پلاسما و اشعه UV اشاره کرد: پژوهشگران این حوزه با ساخت دستگاهی مبتنی بر پلاسما توانستند از ۱۰۰ متر مکعب تا ۸۰۰ متر مکعب هوا را دریافت و آنرا ضد عفونی کنند.
تولید واکسن و دستگاه تشخیصی با نانو
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه هم اکنون بر روی تولید واکسن متمرکز شدیم، اظهار داشت: علاوه بر آن یکی از اساتید دانشگاه تهران دستگاهی را ساخته است که می تواند در مدت کوتاهی آثار ویروس کرونا در بدن را تشخیص دهد.
وی افزود: هم اکنون برای تشخیص این ویروس در بدن از تست PCR استفاده می شود که پاسخ دهی آن دو روز زمان نیاز دارد که در صورتیکه تست مثبت باشد فرد به مدت ۲ روز دیگر افراد را آلوده کرده و اگر منفی باشد، ممکنست در این دو روز مبتلا به این ویروس شود.
سرکار با اعلان اینکه این چالش PCR است که دنیا با آن مواجه می باشد، تصریح کرد: بدین جهت این پژوهشگران دستگاهی را به تولید رساندند که به صورت بلا درنگ قادر به تشخیص آثار این ویروس در بدن است و هم اکنون تاییدیه های تولید آن از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر گردیده است.
وی به بیان مکانیزم عملکردی این دستگاه پرداخت و اضافه کرد: زمانی که ویروس وارد سلول ریه می شود، ماده ای از سلول ترشح می شود که این ماده در ترشحات گلو و حلق وارد می شود و با بهره گیری از پروپ نانویی این دستگاه نمونه ترشحات حلق را دریافت کرده و به صورت بلادرنگ و با سرعت بالا تشخیص می دهد که فرد مبتلا شده است یا خیر.
سرکار درباب دقت این دستگاه اظهار داشت: زمانی که این دستگاه مورد تست بالینی قرار گرفت، نیاز بود تا برای اثبات نتیجه از فرد سی تی اسکن ریه گرفته شود و از آنجایی که افراد سالم نبایدتحت اشعه قرار گیرند، این بخش انجام نشده؛ ولی دقت نتیجه منفی آن تا ۹۷ درصد است.




منبع:

1399/05/28
10:14:01
5.0 / 5
1254
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
علی جون - سرگرمی و طنز