علی جون
غلامعلی پیرایرانی در گفت وگو با علی جون تشریح كرد

چرا مردم به یك مجری اعتماد نمی كنند؟

چرا مردم به یك مجری اعتماد نمی كنند؟

به گزارش علی جون غلامعلی پیرایرانی ـ گوینده و گزارشگر باسابقه صداوسیما ـ معتقد است: مجری و برنامه های رادیو و تلویزیون زمانی مورد اعتماد هستند که سوالات مجری از مسوولی که در مقابلش قرار می گیرد، پرسش های مردم بوده و از پیش تعیین شده نباشد.


پیرایرانی در گفت وگویی با ایسنا درباره خصوصیت های مجری مناظره ها اظهار داشت: دوره های مختلفی نیاز است تا این عزیزان باتجربه شوند. یک مجری وقتی در کنار یک کاندیدا قرار می گیرد، باید آنقدر به مسائل احاطه و آنقدر جسارت داشته باشد تا بتواند سوالات مردم را بپرسد. اگر غیر از این باشد، ما نمی توانیم به این مجری اعتمادی داشته باشیم.
او افزود: حتی یک مجری نباید پیش از مصاحبه با کاندیدا، سوالاتش را مطرح کند؛ بهتر است پرسش ها را در حین مصاحبه بپرسد و با دست پر در مقابل فرد مصاحبه شونده بنشیند و اگر دید که شخص به خطا می رود، بدون استثناء مسئله را مطرح کند. اینجاست که مردم می توانند به چنین مجریانی و برنامه ای که ضبط می شود اعتماد کنند و صداوسیما یک برنامه نمایشی به مردم تحویل ندهد. این گونه مسائل را باید از دیرباز در نظر می گرفتیم.
پیرایرانی سپس به ذکر مثالی در این حوزه پرداخت و اظهار داشت: در این دوره آقای ظهوریان را انتخاب کردند. ایشان گوینده خبر خوبی هستند اما من نمی دانم چقدر به مسائل مملکتی احاطه دارند؛ اما صد درصد می دانم با عنایت به معذوریت و تواضعی که آقای ظهوریان در چهره شان آشکار است، نمی توانند در مقابل بعضی از کاندیداها قد علم کنند و ناچار هستند آنچه را که کاندیدا مطرح می کند با بله گفتن از آن بگذرند؛ این دست مسائل به برنامه و مجریان لطمه خواهد زد.
این گوینده باسابقه خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم مجریان اولا جسور باشند. ثانیا به تمامی مسائل مملکت آگاه باشند و ثالثا تلاش کنند که حتما سوالات مردم را بپرسند و در نهایت با دقت تمام بشنوند و از میان آنچه که کاندیداها مطرح می کنند، سوال دربیاورند؛ نه این که سوالات از پیش تعیین شده را برایشان مشخص کنند و بعد مجری در همان محور، سوال بپرسد.
وی در ادامه درباره ضرورت تربیت مجریان متخصص در صداوسیما، اظهار داشت: ما در صداوسیما باید از هر قشری مجریانی داشته باشیم و خود مجریان هم باید تلاش کنند در مسیری گام بردارند که در آن به تخصص برسند. اگر قرار باشد که یک مجری به تمامی رشته ها بپردازد، هم صداوسیما از حضور مجریان متخصص فقیر خواهد بود و هم خود مجریان در بین مردم نمی توانند اعتباری کسب کنند؛ ازاین رو هر تشکیلاتی مثل صداوسیما وقتی مجریان یا گویندگانی را به خدمت می گیرد باید به کنه قضیه پی ببرد و به استعداد آنها دست پیدا کند؛ ببیند در چه زمینه ای می توانند کار کنند بعد در همان زمینه آنها را پرورش دهد و به کار بگمارد.
پیرایرانی در پاسخ به این پرسش که چرا کمتر از مجریان زن برای اجرای برنامه های سیاسی استفاده می شود و چرا تابحال از مجریان زن برای اجرای مناظره ها بهره گرفته نشده است؟ اظهار داشت: ما نمایندگانی را از کشورمان در دفاتر صداوسیما در کشورهای مختلف داریم، اما هر چه می گردم از ابتدا ندیدم خانم ها را در این حوزه به کار بگیرند؛ خانم ها اکثرا گویندگان خبر هستند. مجری ها در فرستنده های خارجی وقتی با افراد صحبت می کنند به تمامی مسائل یک مملکت آشنا هستند؛ برای مثال خانم کریستین امانپور را نام می برم که فکر می کنم از خیلی از سران مملکت ها به جزئیات مسایل مملکتی آنها آشناتر است و می تواند سوالاتی را مطرح کند که خود فرد در مقابل سوالش بماند و به خاطر بعضی از مسایل حراستی و امنیتی اصلا پاسخ ندهد. اینجاست که ما می توانیم نمونه بارزی از یک خبرنگار خانم زبده را ببینیم. امیدوارم که از خانم ها در این حوزه استفاده گردد. البته یکی ـ دو بار یادم هست که خانم شریفی مقدم در مقابل آقای روحانی نشستند و سوالاتی را مطرح نمودند اما خود من ناراحت شدم از این که سوالاتی مطرح می شد که مثل روز روشن است. خود خانم ها هم باید تلاشگر باشند و مطالبه کنند و از مسائل روز سیاسی مملکت آگاه باشند. برای مردم برنامه ای در نظر داشته باشند، به میان مردم بروند و ببیند مردم چه می خواهند تا اگر در آینده بعنوان مجری مناظره در مقابل کاندیداها قرار گرفتند، بدانند چه باید بپرسند.
غلامعلی پیر ایرانی


منبع:

1400/03/12
12:24:29
5.0 / 5
722
تگهای خبر: برنامه , تلویزیون , رادیو , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳