بررسی تحولات جنوب آسیا در شبه قاره پرس تی وی
برنامه تحلیلی ˮشبه قارهˮ شبکه پرس تی وی، تحولات و مناطق مهم جنوب آسیا را بررسی می کند.
به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، شبه قاره ی هند از مناطق مهم و حائز اهمیت از لحاظ ژئوپولیتیک در جنوب آسیا محسوب می شود. همین طور هند، بنگلادش، پاکستان، نپال، سریلانکا، بوتان، مالدیو و برمه از زمره کشورهایی هستند که در این منطقه از جغرافیای آسیا واقع شده اند.
بنابر عقیده تعدادی از صاحب نظران، افغانستان نیز جزو کشورهای این منطقه بشمار می رود. وجود تکثر فرهنگی و قومی از خاصیت های بارز شبه قاره ی هند است. پیروان ادیان آسمانی مانند مسلمانان، مسیحیان، کلیمیان و نیز پیروان آیین هایی مانند بودایی و هندو در کنار یکدیگر در این منطقه زندگی می کنند.
مردم تعدادی از این کشورها به سبب تفاوت دینی و نگرش های مختلف فرهنگی، از حاکمیت مرکزی هند اعلام استقلال کرده و امروزه بعنوان کشوری مستقل شناخته می شوند، پاکستان و بنگلادش هم همچون این کشورها هستند. از نظر فرهنگی کلیت این کشورها به دو گروه تقسیم می شوند، نخست کشورهایی که اکثریت مردم آنرا مسلمانان می سازند و دوم کشورهایی که بیشتر مردم آن پیروان آیین بودا یا هندو هستند. همین طور از دیگر خاصیت های مهم این منطقه همجواری و همسایگی تعدادی از این کشورها با چین، رقیب سرسخت آمریکا در جهان است.
برنامه تحلیلی "شبه قاره" در شبکه خبری انگلیسی زبان پرس تی وی به بررسی مطالبی حول محور این منطقه مهم در جنوب آسیا می پردازد. از مسائل سیاسی و اجتماعی گرفته تا موضوعات فرهنگی در این برنامه مورد نقد وبررسی قرار می گیرد.
همچون با اهمیت ترین اهداف تیم تولید در برنامه "شبه قاره"، پرداختن به مطالبی است که اولا بنا به دلیلهای سیاسی، در سایر رسانه های منطقه ای و بین المللی به آنها پرداخته نمی گردد و یا واقعیت ها در آن رسانه ها مغفول واقع می شوند، ثانیاً مطالبی هستند که دغدغه اصلی عامه مردم منطقه است و ملاحظات دولت ها و سایر رسانه های عموماً وابسته، از بیان آنها خودداری می کنند.
بعنوان مثال موضوع قوانین جدید شهروندی در هند که در آن تقریباً تمام حقوق ساکنین مسلمان نادیده گرفته شده، موضوعی است که رسانه های دولتی هند یا به آن نپرداخته اند و یا واقعیت ها را وارونه نشان دادند. رسانه های غیر دولتی نیز که عموماً قدرت چندانی ندارند، نتوانستند آنگونه که باید در سطح بین المللی این مساله را مطرح کنند.
همین طور بیشتر میهمانان این برنامه بوسیله ارتباط تصویری به پرسش های مجری (مهدی گل زاده) پاسخ می دهند. موضوع مطرح شده در هر اپیزود از برنامه "شبه قاره" با پخش تصاویر مستند مربوط به آن، تشریح می شود. تصاویر مربوط به مسائل مختلف در هر قسمت به فراخور سوژه مورد بحث با گفتار گوینده (بنیتا رحیمی) توامان است. بررسی نظر کاربران در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از اهداف این برنامه تحلیلی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون