گفت وگو با عادل بزدوده ـ عروسك ساز باسابقه
عروسك های زشت چگونه از تلویزیون سر در می آورند؟
علی جون: عادل بزدوده ـ عروسك ساز و كارگردان تئاتر ـ با انتقاد از ناآگاهی و كم اطلاعی برخی تهیه كنندگان صداوسیما در رابطه با عروسك سازی، نداشتن شناخت در این عرصه را مهم ترین عامل ساخت عروسك های نامناسب عنوان نمود.
به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، تصویر یک عروسک در یکی از برنامه های تلویزیونی، مدتی است که توسط کاربران شبکه های اجتماعی دست به دست می شود، انتقادها را برانگیخته و برای برخی هم مایه شوخی و مزاح شده است.
اما به راستی علت چیست و چرا عروسک های ساخته شده برای ایفای نقش در برنامه های تلویزیونی، هم اکنون نمی توانند موفقیت همتایان قبلی خود در دهه های ۶۰ و ۷۰ را تکرار کنند.
در همین رابطه عادل بزدوده ـ عروسک ساز باسابقه و مدرس و کارگردان تئاتر ـ در گفت وگویی با ایسنا با اشاره به نقش مهم تهیه کنندگان در ساخت برنامه ها و انتخاب عوامل برنامه ساز، عنوان کرد: متاسفانه من شدیدا به این مساله اعتراض دارم، بزرگوارانی که بعنوان تهیه کننده در صداوسیما کار می کنند، اطلاع و آگاهی از عروسک ندارند. عروسک یک فلسفه بسیار همزاد با انسان و کره زمین دارد. تاثیرپذیری و همذات پنداری، شاخصه های بسیار مهمی است که در فرهنگ های مختلف جا باز کرده است. اگر از این مساله اطلاعات دقیقی نداشته باشند می شود یک عارضه بسیار بزرگ. مطمئنا در این قضیه تهیه کننده و برنامه ریز نقش مهمی دارد که باید توجه کند با چه آیتم و با چه ابزاری برای کودک و نوجوان تولید محتوا کند.
بزدوده که ساخت عروسک های خاطره انگیزی همچون «زی زی گولو» و «پسر خاله» را در کارنامه هنری اش دارد و در طراحی و ساخت عروسک های «شهر موش ها» و «خونه مادربزرگه» هم مشارکت داشته است، با اعلان اینکه «برای ساخت عروسک انتخاب یک چهره مهمست و ساخت و ساز آن چهره فوق العاده مهم است»، افزود: مهمست که ما به چه کسی می گوییم عروسک بسازد و آن عروسک چه پیام هایی را می تواند به درستی ارسال نماید و به درستی میان بینندگان و شنوندگان موثر باشد.
زی زی گولو
منبع: علی جون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون