علی جون
علی جون
در جریان نشست سریال صبح آخرین روز عنوان شد

پیامهای بازرگانی سریالی مانند شهید شهریاری را كم كنید

پیامهای بازرگانی سریالی مانند شهید شهریاری را كم كنید

علی جون: در نشست نقد و بررسی سریال شهید شهریاری به مطالبی چون پرهیز از پخش بی رویه تبلیغات به هنگام پخش سریال هایی با محتوای مشابه «صبح آخرین روز» و همین طور تاثیرگذاری مظلومیت شهید شهریاری بر رابطه بیشتر با مخاطب و افت تعداد مخاطبان سریال ها در روزهای انتخابات اشاره شد.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، نشست خبری سریال «صبح آخرین روز»، ظهر امروز در ساختمان روابط عمومی صداوسیما با حضور تهیه کننده و کارگردان و تعدادی از بازیگران سریال همچون مهران رجبی، سپیده خداوردی، حمیدرضا عطایی و کاوه خداشناس انجام شد.
این سریال به کارگردانی حسین تبریزی و تهیه کنندگی مصطفی علمی فرد زندگی شهید مجید شهریاری ـ دانشمند هسته ای ـ را روایت می کرد، که حدود ۱۱ سال قبل ترور شد.

خانواده شهید شهریاری را نمی شناختم
سپیده خداوردی که در این سریال نقش همسر شهید شهریاری را ایفا کرده است، در جریان این جلسه اظهار داشت: خیلی خوشحالم که نقش سرکار خانم بهجت قاسمی، همسر شهید شهریاری را ایفا کردم. قصه برایم جذاب بود برای اینکه عشق و ایمان و صداقت و گذشت و هرچیزی که برای یک خانواده زیبا لازم است را داشت.


خداوردی که در کنار دیگر عوامل قبل از شروع نشست سریال در واحد ۱۶۲ سازمان پاسخگوی تماسهای تلفنی مخاطبان سریال بود، درباره بازخوردهایی که از این تماسهای تلفنی دریافت کرده است، اظهار داشت: در نشست ها پیش می آید که حداقل یکی دو نفر انتقادی می کنند و ضعف ها را می گویند اما واقعا امروز یک نفر هم انتقاد نکرد و همه لذت برده بودند. همه می گفتند ما آقای شهریاری را بعنوان یک دانشمند هسته ای می شناختیم و انقدر به زندگی شان آگاه نبودیم و چقدر از زندگی، ایمان، اعتقاد و صداقتشان لذت بردیم. خیلی جالب بود که با درام قصه خیلی خوب ارتباط برقرار کرده بودند و هیچ چیزی برای بازیگر لذت بخش تر این نیست که ثمره کارش بر دل بنشیند.
این بازیگر با اعلان اینکه در جریان ساخت سریال، با خانواده شهید شهریاری ارتباطی نداشته است، دراین زمینه توضیح داد: هر ارتباطی که از قبل بود بوسیله نگاه آقایان تبریزی (کارگردان) و علمی فرد (کارگردان) بود که نگاه و اتفاقات خانواده ایشان را به ما انتقال می دادند؛ تا نشست اولیه سریال که نخستین دیدار من با ایشان (همسر شهید شهریاری) بود. الان هم ارتباطی نداریم؛ امیدوارم کار بر دلشان نشسته باشد.

سعی کردم حقیقت را بازی کنم
کاوه خداشناس که نقش شهید شهریاری را در سریال «صبح آخرین روز» ایفا کرده است، در این جلسه اظهار داشت: ما بعنوان نماینده کار در خدمت روابط عمومی سازمان هستیم. باید از چهل ـ پنجاه نفر بچه های جوان، دلسوز و با انگیزه گروه یاد کنم که جایشان اینجا خیلی خالی است. پشت سر کار، عزیزان زیادی بودند و همه با انگیزه بودند. درود بر آقای تبریزی و علمی فرد که تیم جوان و باانگیزه ای را جمع کردند. وقتی نقشی به این اهمیت به من محول می شود بعنوان بازیگر باید تمام تلاشم را بکنم تا ادای دین کنم. اگر کار جایی بر دل مخاطب نشسته به خاطر مظلومیت حقیقی شهید شهریاری است، من تلاش کردم این حقیقت را بی پیرایه ارائه دهم. بازی ها همه نرم و یکدست و بی پیرایه و صمیمی بود. در جریان سریال کوشیدیم روابط زناشویی لطیف و با عاطفه ای را نمایش دهیم. مخاطب لذت برده است و این برای ما بهترین چیز است و خستگی مان را در می کند.

مردم گفتند وسط این سریال ها تبلیغ پخش نکنید
حمیدرضا عطایی از دیگر بازیگران سریال عنوان کرد: مردم دوست داشتند به اطلاع مسئولان سازمان صداوسیما برسانیم که اگر امکان دارد وسط چنین سریال هایی کمتر تیزر پخش شود و یا اصلا پخش نشود.
او اشاره کرد: بازیگر باید همیشه آمادگی بدنی داشته باشد و رو فرم باشد. من فکر می کنم نقش پلیس کمی باید از بقیه بازی ها متفاوت باشد و به رئالیسم جاویی نزدیک باشد. خدا را شکر بازخورد خوبی گرفتم. امیدوارم فرصت پیش بیاید باز هم در چنین کارهایی حضور داشته باشم.

دشمنان بیشتر از ما شهید شهریاری را می شناختند
مهران رجبی هم در این جلسه با اشاره به ابراز رضایتمندی مردم از ساخت سریال شهید شهریاری چنین عنوان نمود که «مردم می گفتند کاش برای دیگر شهدا هم سریال ساخته شود. مردم می گفتند مجید شهریاری را نمی شناخته اند و من هم جواب می دادم دشمنان بیشتر از ما این افراد را می شناسند و شکارشان می کنند.»
وی افزود: این نخستین تجربه ام است که بوسیله ۱۶۲ با مخاطبان ارتباط گرفتم و احساس کردم مردم چقدر به کارهای ما دقت نظر دارند و هوشمندانه پلان ها را با جزئیات دیده اند. این ها مسئولیت من فیلمساز را بیشتر می کند.
این بازیگر با اشاره به مبتلاشدن به کرونا در زمان ساخت سریال «صبح آخرین روز»، تصریح کرد: زمانی که به زنجان رفتیم در نخستین روز تصویربرداری حالم خوب نبود. هنوز نمی دانستم کروناست. در آن سکانس به حدی حالم بد بود که بجای دست بازیگر نقش کودکی مجید شهریاری، آستین او را گرفتم تا اگر ویروسی وجود دارد، از من نگیرد.

مردم پس از شهادت شهید شهریاری فهمیدند چه دُری را از دست دادند
مصطفی علمی فرد، تهیه کننده سریال هم به یادآوری این نکته پرداخت که «صبح آخرین روز» درباره یکی از نخبگان ایرانی بود که در زمان حیاتش کمتر کسی او را می شناخت و بعد از شهادتش بود که مردم فهمیدند چه دُری را از دست دادند.
او با اشاره به حساسیت هایی که برای پرداختن به داستان زندگی شهید شهریاری در فضایی که کمتر از یک دهه از شهادت او، می گذشت، وجود داشت، اشاره کرد: ما با دست اندرکاران نهادها و همین طور خانواده شهید بزرگوار همکاری داشتیم و با کمترین اشکالات و انتقادات به لحاظ فیلمنامه مواجه شدیم.
علمی فرد تصریح کرد: سریال شهید شهریاری در پروسه ساخت با دو پیک کرونا رو به رو شد و دو سوم کشور تعطیل بود. دست مسئولان هم کوتاه بود و مسئولان سازمان انرژی اتمی بخش مهمی از کار را به لحاظ لوجستیک از دوش ما برداشتند.

رابطه خانواده شهید شهریاری با تیم تولید سریال چگونه بود؟
همین طور حسین تبریزی، کارگردان سریال بامداد آخرین روز درباره تعامل با خانواده شهید شهریاری بیان کرد: همسر، برادر، مادر بزرگوارشان چندین بار سر صحنه آمدند و این کار را برای ما هموار می کرد. تلاش کردم اعتلای شخصیت این شهید را از زادگاهش تا درجات عالی علمی، نشان دهم.
تبریزی درباره کمبود سریال در زمینه زندگی شهدا تصریح کرد: من فکر نمی کنم در سینما یا سازمان صداوسیما خیلی کار درباره شهدا انجام گرفته باشد یا بیوگرافی در رابطه با آنها تولید شده باشد. به نظرم سریال «صبح آخرین روز» جزو معدود کارهایی بود که در این عرصه شکل گرفت. باید همکاری و تعاون بیشتری در این موارد انجام بگیرد.

حتی «زیرخاکی» هم در انتخابات با افت تعداد مخاطب همراه بود
محمدحسین رنجبران ـ مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما ـ در آخر این جلسه عنوان کرد: شما واقعا جهاد کردید و جای تشکر زیاد دارد. در همین سریال آقای رجبی عزیز درگیر کرونا شد و در سازمان نگرانشان بودند الان هم سپند امیرسلیمانی درگیر است؛ ان شاءالله خدا حفظتان کند و سازمان هم بتواند به درستی از زحمات شما تقدیر و تشکر کند.
او تصریح کرد: امروز ۱۲۸ پاسخگویی داشتید که نشان میدهد مردم به سریال علاقمند بودند. سریال در پیک انتخابات ریاست جمهوری پخش گردید و طبیعی است که آمار بیننده ها کمتر شود؛ حتی برای سریال کمدی «زیرخاکی» هم این صورت گرفت و آمارش افت داشت؛ اما رضایت بالا بود. این نشان میدهد سریال سازی برای یک دانشمند هسته ای که در این راه به شهادت رسید کار بسیار بزرگی است. متاسفانه هنری های ما و سازنده های ما آنطور که باید به این حوزه توجه نکرده اند و این گام شما بزرگ است.
رنجبران با اعلان اینکه نهضت سریال سازی استانی ما در این پنج سال جا افتاده است در این ارتباط به سریال های «جلال» در آذربایجان شرقی و «نرگس» در آذربایجان غربی اشاره نمود و اضافه کرد: آقای علی عسکری هم به این کار تاکید داشت که به همت مدیران استانها دارد راه می افتد.


ادامه دارد...



منبع:

1400/04/06
20:12:43
5.0 / 5
804
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
علی جون - سرگرمی و طنز