علی جون
علی جون

شروع جشنواره های فجر با تئاتر، رفع ابهام هفت و صدایی از جشنواره موسیقی فجر

شروع جشنواره های فجر با تئاتر، رفع ابهام هفت و صدایی از جشنواره موسیقی فجر

علی جون: به گزارش علی جون، بهمن ماه سال ۱۴۰۱ همزمان با افتتاحیه و آغاز بخش صحنه ای جشنواره تئاتر فجر، فراخوانی در رابطه با جشنواره موسیقی فجر و رفع ابهامات برنامه «هفت» شروع شد.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر آغاز جشنواره های فجر شد و مراسم افتتاحیه آن با برگزاری دو بزرگداشت و معرفی برگزیدگان سه بخش از این رویداد در حالی روز شنبه برگزار شد که اجراهای صحنه ای و خیابانی آغاز و داوران این جشنواره عرضه شدند.
از طرفی ویژه برنامه رادیویی و تلویزیونی «تئاتر ۴۱» از یکم بهمن ماه همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر فجر، از شبکه رادیویی نمایش و شبکه چهار سیما پخش می شود.
همینطور در روز شروع فعالیت جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر، مروری بر دوره دهم آن داشتیم که در روزهای فجر سال ۱۳۷۲ برگزار شد و قطب الدین صادقی نمایش «بهرام چوبینه» را در این دوره به اجرا درآورد، همینطور آتیلا پسیانی و محمد چرم شیر در ادامه همکاریهای خود در گروه تئاتر بازی نمایش «بودن یا نبودن» را اجرا کردند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هم با راه اندازی صفحه ویژه ای برای جشنواره های فجر ۱۴۰۱، اخبار، گزارش ها و تصاویر در ارتباط با این رویدادهای فرهنگی هنری را به صورت مجزا برای علاقه مندان اطلاع رسانی می کند. صفحه ویژه جشنواره های فجر ۱۴۰۱ از شنبه ـ یکم بهمن ماه ـ کار خویش را شروع کرده و فعالیت آن تا آخر سال ادامه می یابد.
در این صفحه، جدید ترین خبرها، گفت وگوها و گزارش ها در ارتباط با جشنواره های تئاتر، فیلم، موسیقی، هنرهای تجسمی و شعر فجر ۱۴۰۱ به تفکیک منتشر می شود و قابل رؤیت است. همینطور گزارش های تصویری، ویدیویی و اینفوگرافیک جشنواره ها هم در قسمت های جداگانه ای قابل دسترسی است. برای ورود به این صفحه اینجا را کلیلک کنید.

خاطره بازی با جشنواره ای که هنوز مبهم است
کمتر از دو هفته تا شروع چهل ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر باقی مانده و سال جاری مقرر است بعد از چند دوره که جشنواره فقط مختص سینمای ملی ایران بود، بار دیگر به صورت بین المللی برگزار گردد. در مدت زمان کوتاهِ تا شروع این رویداد هنوز جزئیات مهمی مثل اسامی فیلمها منتشر نشود؛ هر چند برای این مورد به دلایلی همچون آماده نبودن آثار و درخواست سازندگان آنها برای زمان بیشتر اشاره می شود. با این وجود در روزهایی که به یکی از خاص ترین دوره های جشنواره فجر نزدیک می شویم مروری داشتیم بر بعضی از لحظه های خاطره انگیز جشنواره که شادی و غم و اشک و خنده را با هم داشتند.
بعلاوه اینکه همزمان با برگزاری چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برای نخستین بار در شهرهای پرند و قرچک جشنواره فیلم فجر برگزار می شود و همزمان با این رویداد پردیس های سینمایی این شهرها افتتاح می گردد. همینطور برای نخستین بار پردیس سینمایی اطلس در منطقه یک تهران میزبان فیلمهای جشنواره خواهد بود.

«هفت» رفع ابهام شد
«هفت» برنامه تلویزیونی است که در چند سال قبل و دوره های مختلف، با مجری های متنوع، به مباحث سینمای ایران توجه داشته که در جریان جشنواره فیلم هر سال به اوج رونق خود می رسد. این برنامه اما گاهی با وقفه ها و حاشیه ها چیزی در حد توقف پخش برای مدتی به نسبت طولانی همراه بوده است، اما در ایام اخیر معاون سیما از شروع باردیگر این برنامه اطلاع داد در صورتی که ابهاماتی در رابطه با آن وجود داشت، همچون اینکه سکان دار این سری از برنامه «هفت» چه کسی است. این در حالی بود که روز شنبه به این حاشیه ها و ابهامات پایان داده شد.
سرانجام بهروز افخمی بعنوان مجری«هفت» انتخاب گردید و او در رابطه با اجرای این برنامه تلویزیونی به ایسنا اظهار داشت: با خودم فکر کردم سال جاری که جشنواره تغییراتی کرده، خوب است یک دوره دیگر دون کیشوت بازی دربیاورم.

صدایی از جشنواره موسیقی فجر
یکی دیگر از جشنواره های فجر مختص به جشنواره موسیقی است که تا امروز خبری رسمی از آن منتشر نشده بود و تازه ترین خبر در رابطه با برگزاری این جشنواره، اعلام فراخوان ثبت نام اصحاب رسانه برای حضور و پوشش خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر بود. سی وهشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن ماه تا سوم اسفندماه ۱۴۰۱ در قسمت های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار می گردد و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست های پژوهشی برنامه های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

فیلترینگ اینستاگرام دلیل تعطیلی تئاتر؟
در چند ماه اخیر، شاهد توقف جریان تئاتر بودیم که شماری از جمع تئاتری ها به این مورد معترض بودند و بر این عقیده بودند ه تئاتر هم مانند تمامی شماغل باید جریان داشته باشد و تا هنرمندان این عرصه هم بتوانند امرارمعاش کنند و این نسخه اشتباهی است که برای تئاتر می پیچند. محمد حاتمی ـ کارگردان و بازیگر تئاترـ هم از این وضعیت گله مند است و به ایسنا اظهار داشت: نمی دانم این حکم از کجا صادر شده که فیلترینگ اینستاگرام باید سبب تعطیلی کار ما شود. این پرسش من است که نظریه تعطیلی تئاتر در شرایط فعلی، از کجا نشات گرفته است؟

تحریم از نگاه مدیران برلین
همینطور در ایام گذشته هم خبرهای تلخی در رابطه با تحریم سینمای ایران در جشنواره برلین که بعنوان یکی از سیاسی ترین جشنواره های فیلم جهان شناخته می شود، شنیده شد؛ بر این اسا تمامی کمپانی های فیلمسازی، رسانه ها و روزنامه نگاران ایرانی اجازه حضور در دوره آتی این رویداد سینمایی را نخواهند داشت. حال مدیران جشنواره برلین در گفت وگویی در رابطه با دوره آتی این رویداد سینمایی و ساز وکار تحریم سینمای روسیه و ایران صحبت کردند. مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید.

نقد به جایزه «جلال» وارد است؟
جایزه ادبی «جلال» (جلال آل احمد) یکی از جایزه های ادبی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایه گذاری شده است. این جایزه که به نام جلال آل احمد نویسنده مشهور ایرانی نام گذاری شده و از سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرده است، گران ترین جایزه ادبی ایران است. ابتدا قرار بود این جایزه به برگزیدگان خود ۱۱۰ سکه بدهد که در نخستین دوره برگزاری خود، اعلام نمود در هیچ کدام از رشته های داستان کوتاه، رمان، نقد ادبی و تاریخ، برگزیده ندارد و به اعلام آثار شایسته تقدیر اکتفا کرد. این مورد در سالهای بعد هم تکرار شد و کم پیش آمده، نویسنده ای گران ترین جایزه را با خود به خانه ببرد. ازاین رو انتقادهای زیادی به این ماجرا شده است که دبیر علمی جایزه «جلال» در رابطه با این نقدها به ایسنا چنین اظهار داشت: در طول فرآیند داوری، هیچگاه محدودیت و منعی در دادن جایزه و هیچ تذکری نسبت به نداشتن برگزیده در جهت کاهش هزینه ها نداشتیم.

باستان شناسان حکم نابجا دادند؟
یکی از دغدغه های این روزها برای دوستداران میراث فرهنگی و محیط زیست، آبگیری سد «چم شیر» است، با آبگیری این سد، محوطه گسترده ای از دوره ساسانی برای همیشه غرق خواهد شد. با این وجود با بیان کفایت مطالعات دیرینه شناسی در حوضه سد چم شیر در هفته های پایانی دیماه ۱۴۰۱ و آماده سازی سد برای آبگیری، مدیر پیشین پروژه مطالعات دیرینه شناسی «چم شیر»، حکم پایان مطالعات دیرینه شناسی در چم شیر را «نابجا» خواند و اظهار داشت: می خواهند پرونده‌ی منطقه ای بکر از نظر دیرینه شناسی که می توانست پاسخگوی پاره ای از ابهام های تاریخی و فرهنگی این سرزمین باشد را با وضعی نامطلوب ببندند.

رد پای معماری ایرانی در «تاج محل»
در سالروز پایان ساخت عمارت تاج محل گزارشی از معماری این سازه معروف داشتیم که یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا به حساب می آید. گیوین هامبلی، نویسنده کتاب «شهرهای هندوستان گورکانی»، نوشته است که ریشه های ایرانی تاج محل، اولین و پایدارترین برداشتی خواهد بود که یک دانش پژوه رشته معماری اسلامی با دیدن این بنای یادبود حاصل می کند. به نظر او، تاج محل نمونه ای از معماری صفوی است و در واقع، نمایانگر حد اعلای نبوغ ایرانی در هنر معماری در خاک هند است. هامبلی با استناد به سخنان هرمان گوتز، کارشناس تاریخ هنر، گفته است: «تاج محل از بهترین نمونه های معماری است که با ذوق و سلیقه صفوی انجام شده است.»
دست آخر اینکه مراسم بدرقه پیکر استاد شهروز ملک آرایی روز یکشنبه (دوم بهمن ماه) ساعت ۱۰ بامداد از محل سالن عروجیان بهشت زهرا (س) به سمت قطعه هنرمندان برگزار می گردد.




منبع:

1401/11/02
12:37:32
5.0 / 5
430
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
علی جون - سرگرمی و طنز