علی جون

امید مدیران تئاتری یه یك تلویزیون

امید مدیران تئاتری یه یك تلویزیون

فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران راه اندازی شد؛ اتفاقی که در نزد جامعه تئاتری با اما و اگرهایی رو به رو شد ولی از سوی دیگر، مدیران تئاتر امید زیادی به آن دارند.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، در چند ماه اخیر و به دنبال تعطیلی طولانی مدت تئاتر به علت همه گیری کرونا، بارها صحبت شد تا باید فضایی تازه برای فعالیت تئاتری ها ایجاد شود تا فعالان این رشته که عمدتا شرایط اقتصادی نابسامانی دارند، فرصت دیگری برای اشتغال و درآمدزایی داشته باشند.
یکی از مهم ترین خواسته های گروهی از تئاتری ها، از سرگیری ساخت تله تئاتر بود؛ روندی که سال هاست در تلویزیون متوقف شده است. هر از چندی سخنانی از جانب مدیران تئاتر یا بعضی از هنرمندان این رشته مطرح و کورسوی امیدی ایجاد می شد. قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی هم امید داشت با عنایت به حضور حمید شاه آبادی در معاونت سیما، این امیدواری بی نتیجه نماند ولی ظاهرا تلویزیون هنوز چراغ سبزی به خانواده تئاتر نشان نداده است.
چندی پیش مرکز هنرهای نمایشی از گروه های نمایشی که در انتظار اجرای آثار خود بودند دعوت کرد تا با دریافت کمک هزینه ای تا سقف 30 میلیون تومان، به ضبط حرفه ای کار خود بپردازند تا نمایش شان در بستر فضای مجازی ارائه شود.
این پیشنهاد اما در تهران با اقبال چندانی رو به رو نشد و گروه های نمایشی ترجیح دادند منتظر بازگشایی تئاتر بمانند. ضمن اینکه مبلغ کمک هزینه پیشنهادی هم نتوانسته جذابیتی برای آنان ایجاد نماید اما ظاهرا در دیگر شهرها استقبال بیشتری از این دعوت صورت گرفته و این چنین است که فاز اول تلویزیون تئاتر ایران افتتاح شده است.
بر اساس خبری که از جانب روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر انتشار یافته، فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاترفجر، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری، رضا بصیرت مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی و تعدادی از مدیران اداره کل هنرهای نمایشی به بهره برداری رسید.
حسینی، راه اندازی این تلویزیون را ارمغان ارزشمندی برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم دانسته و از آن بعنوان یکی از دستاوردهای دوران کرونا و محصول نگاه فرصت طلب به هنر نام برده است.
او امیدوار است با راه اندازی این تلویزیون، فرصت و بستر جدیدی برای نمایش ایران فراهم آید تا ضمن گسترش مخاطبان تئاتر، ظرفیت های ناشناخته تئاتر در کشور شناسایی و شکوفا شود.
حسینی در جلسه ای که جهت راه اندازی فاز اول تلویزیون تئاتر برگزار شده، از اهمیت و لزوم مستند نگاری در تئاتر سخن گفته و یکی از مزایای راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران را توجه به مستند نگاری و پیشگیری از نابودی گنجینه هنری کشور دانسته و امیدوار است با راه اندازی این تلویزیون گام های بلندی در جهت توسعه مطالعه و پژوهش در حوزه هنرهای نمایشی کشور برداریم.
قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی هم اطلاع داده که این مرکز برای فازهای بعدی این پروژه همچون سازوکارهای قانونی در ارتباط با عرضه آثار و استانداردهای ضبط با کیفیت فیلم نمایش ها با مدیران سازمان سینمایی وارد تعامل و گفتگو شده و تابحال همکاری خوبی صورت گرفته است.
به گفته او، همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، فاز دیگری از تلویزیون تئاتر ایران به بهره برداری خواهد رسید و در روزهای جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر عروسکی، به مخاطبان خدمات عرضه خواهد نمود.
مدیر کل هنرهای نمایشی یادآوری کرد که با هدف بهره مندی از ظرفیت های فضای مجازی برای عرضه آثار، «پروژه پشتیبانی از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی» در دستور کار قرار گرفت که بعد از انتشار فراخوان، گروه های نمایشی از این پروژه استقبال خوبی کردند و هم اکنون 56 اثر در مرحله ارزیابی است که بخش عمده این تقاضاها از استان ها به دبیرخانه پروژه رسیده است.
او تصریح کرد برای پشتیبانی از این گروه ها هم بودجه حمایتی تا سقف 30 میلیون در نظر گرفته شده است. در حوزه مستندسازی فعالیتهای پیشین هم تابحال بخش عمده ای از اطلاعات و اسناد نمایش های اجرا شده تالارهای سنگلج، هنر و تئاتر شهر گردآوری شده و بزودی خروجی این فعالیت در دسترس قرار می گیرد تا علاقه مندان بتوانند از این منابع استفاده کنند.
رضا بصیرت رئیس انجمن هنرهای نمایشی هم اعتقاد دارد همان گونه که سایت ایران تئاتر، مرجع مناسبی برای دنبال کردن تمام رویدادها و اتفاقات تئاتری ایران است، این لزوم وجود داشت که مرجع کاملی هم برای عرضه مستندات تصویری تئاتر کشور وجود داشته باشد و این سامانه با هدف پشتیبانی از تولیدات نمایشی کشور افتتاح شد.
فرح خواه هم اعتقاد دارد که این تلویزیون ظرفیتی کم نظیر از منابع تئاتر ایران خواهد بود. ازاین رو سعی شده برای دامنه و سرویس دهی سامانه محدودیتی وجود نداشته باشد.
او توضیح داد: شیوه سرویس دهی این سامانه را بگونه ای طراحی نموده ایم تا در بعضی مناطق که سرعت اینترنت پایین تر است هم بتوانند از امکانات این سامانه بهره ببرند. پلت فرم این تلویزیون جهت استفاده موبایلی هم به راه افتاده است.
ملکی هم عنوان نمود که این سامانه از بخش های متنوعی تشکیل شده است و تابحال آرشیو قابل توجهی از اختتامیه های جشنواره های تئاتر فجر، عروسکی، آیینی سنتی، سمینارها و نشست های تخصصی نمایش روی سامانه بارگذاری شده و باقی محتواها هم در مرحله بارگذاری است. این سامانه در 4 فاز طراحی شده است و هم اکنون فاز نخست این سامانه به مرحله بهره برداری رسیده است.






منبع:

1399/11/02
12:26:39
0.0 / 5
622
تگهای خبر: اثر , استاندارد , اینترنت , برند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳